Σπύρος Σιγουράκης: Τέλος εποχής για την κύρια καλλιέργεια ντομάτας

7:46 π.μ. - Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
07:05 π.μ. - Παρ, 17/46/2024
Image: Σπύρος Σιγουράκης: Τέλος εποχής για την κύρια καλλιέργεια ντομάτας

Ο Σπύρος Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος της Golden Farm μίλησε στην εκπομπή ¨Ιεραπετρίτικη Γη¨ για το πως κινήθηκε η αγορά αυτή την εβδομάδα αλλά και για τις αδιάθετες ποσότητες κηπευτικών.

Δεν είναι εύκολο να υπολογιστούν οι ποσότητες των προϊόντων που καταλήγουν σε χωματερές  καθώς οι ποσότητες που μαζεύονται στους χώρους συγκέντρωσης είναι μόνο ένα ποσοστό. Συνεχίζουν να υπάρχουν αδιάθετα κηπευτικά με την ντομάτα, το βελανίδι και το αγγούρι κνωσού να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Τα προϊόντα που έχουν καλή ποιότητα έχουν την δυνατότητα να πουληθούν ακόμα σε χαμηλές τιμές.  Η μελιτζάνα, αν και δίνει μεγάλες ποσότητες είναι ένα από αυτά τα προϊόντα καθώς και το αγγούρι το οποίο κινείται χωρίς να μένει αδιάθετο. Η πιπεριά κέρατο επίσης κινείται καλά καθώς συνεχίζονται οι εξαγωγές.

Ο κ. Σιγουράκης προέτρεψε τους παραγωγούς ντομάτας πρώτης καλλιέργειες να αποσυρθούν από την παραγωγή καθώς η ποιότητα των προϊόντων δεν βοηθάει την διάθεσή τους ενώ τα έξοδα συνεχίζονται. Για τις δεύτερες καλλιέργειες εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς όπως είπε ευελπιστεί ότι οι τροφοδοτικές της Κρήτης θα δουλέψουν εξίσου καλά με τα προηγούμενα χρόνια και θα απορροφήσουν τα κηπευτικά της Κρήτης.