Κις Λορέν και Υγρό κέικ μηλόπιτας από τον Chef του Brusco, Χάρη Παπάζογλου

09.11.2017 08:32

Δείτε εδώ τις λαχταριστές συνταγές

Υλικά συνταγής
 
10 φέτες μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ βούτυρο σε κυβάκια
200γρ γραβιέρα σε κυβάκια
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο-Θυμάρι
500 κρέμα γάλακτος
4 κρόκους
2 αυγά
1 φύλλο σφολιάτας η φύλλο τάρτας
 
 
Εκτέλεση
 
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα στρογγυλό ταφή 28 εκ,μετά σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και το απλώνουμε μέσα στην ζύμη σφολιάτας να που έχουμε βάλει στο ταψί,ρίχνουμε και τα κομμάτια του βουτύρου και του τυριού στο ταψί,και σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όλα τα υπόλοιπα υλικα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στην τάρτα μας πάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικα ρίχνουμε λίγο τριμμένη γραβιέρα από πάνω και ψηνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
 
 
Υγρό κέικ μηλόπιτα
 
 
Υλικά Συνταγής
 
 
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
 
 
 
Εκτέλεση
 
Για την μηλόπιτα σαν κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.