Erasmus: Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας επισκέφτηκαν την Γαλλία

9:21 π.μ. - Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022
09:04 π.μ. - Πέμ, 14/21/2022
Image: Erasmus: Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας επισκέφτηκαν την Γαλλία

Κινητικότητα στο Quimperlé της Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών και μαθητών/τριών του σχολείου μας στην πόλη Quimperlé της Γαλλίας στο σχολείο:”Notre-Dame de Kerbertrand-Ecole-Cοllege-Lycée”από τις 26/3/2022 ως και τις 02/03/2022 στο πλαίσιο του προγράμματοςErasmus+/"Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων KA229 με κωδικό 2020-1-ΤΡΟ1-093640_3 και τίτλο:”Our Common Future” στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία ,τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

Οι μαθητές /τριες μας ενημερώθηκαν για τη δομή και τους στόχους του Γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος και συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σχετικών με το πρόγραμμά που υλοποιούμε: αρχικά με δράσεις αλληλογνωριμίας και αλληλοπροσέγγισης μέσα στο φυσικό περιβάλλον και στη συνέχεια με πιο εξειδικευμένες δραστηριότητες, όπως είναι η δενδροφύτευση και η κομποστοποίηση.

hxonews

Eπισκέφθηκαν μια φάρμα όπου καλλιεργείται σπιρουλίνα και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της καλλιέργειας και για την θεραπευτική και κοσμητολογική αξία της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιηγήθηκαν σε αλιευτικό λιμάνι του 19 ου αι. στον Ατλαντικό ωκεανό ,περιηγήθηκαν στο εξαιρετικό μουσείο ψαρέματος και ανέβηκαν σε αλιευτικό σκάφος της εποχής.

Στην πόλη Lorientξεναγήθηκαν στην πανέμορφη μαρίνα παρακολούθησαν το εντυπωσιακό φαινόμενο της άμπωτης και ενημερώθηκαν για μεθόδους προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, ενώ ιδιαίτερη προκάλεσαν οι δραστηριότητες και η προσομοίωση σχετικά με την ιστιοπλοΐα και τη συντήρηση των ωκεανών.

hxonews

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν μια καινοτόμα επιχείρηση ραγδαία αναπτυσσόμενη στην παγκόσμια αγορά σχετική με την ανακύκλωση υλικών: Αξιοποιεί τα ήδη χρησιμοποιημένα ιστιοπλοϊκά ιστία για κατασκευή τσαντών και διάφορων χρηστικών προϊόντων βασισμένη σε μια ιδέα νέων.

hxonews

Παράλληλα μελέτησαν την ιστορία της Βρετάνης με ειδική ξενάγηση στο μουσεία της Ιστορίας της Βρετάνης στην πόλη QUIMΡER και στη βάση γερμανικών υποβρυχίων στην πόλη Lorient.Οι μαθητές γνώρισαν τη φιλόξενη διάθεση ,τη γαστρονομία και την κουλτούρα των ευγενικών οικογενειών που τους φιλοξένησαν και έκαναν φιλίες με τους μαθητές από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν ήταν η Σοφία Κονταξάκη και οΓεώργιος Πουλής με 5 μαθητές της Β Λυκείου από το Σχολείο μας.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2022στην Ιεράπετρα.
Από την παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 1 ου ΓΕΛ Ιεράπετρας