Ξεκινάει η κατασκευή του Open Mall στην Ιεράπετρα με προϋπολογισμό 927.237,45€

12:08 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
12:12 μ.μ. - Τετ, 01/08/2021
Image: Ξεκινάει η κατασκευή του Open Mall στην Ιεράπετρα με προϋπολογισμό 927.237,45€

Συνεχίζονται οι αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση δημόσιων υποδομών- αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υποδομών» που αποτελεί υποέργο της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ιεράπετρας» υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, της Ειδικής Συνεργάτιδας, Αρχιτεκτόνισσας, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Γιώργου Κοϊνά. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας, προϋπολογισμού 927.237,45€ το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με πιστώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ε.Τ.Π.Α και Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων τμημάτων των οδών Κουντουριώτη και Θεοτοκόπουλου, τμήματος της οδού Λασθένους και της Πλατείας Πλαστήρα, η οδός Εθνικής Αντιστάσεως και τμήματος της οδού Κύπρου. Οργανώνονται ζώνες κίνησης πεζών, χώροι πρασίνου και χώροι στάσης, κατασκευάζεται «όδευση τυφλών», πραγματοποιείται φύτευση δέντρων,  κατασκευή νέων καθιστικών, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με διαμόρφωση εσοχών, θέσεις στάθμευσης και δημιουργία παρτεριών χαμηλής φύτευσης, πλακοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, υπογειοποίηση κάδων  κ.α.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται από σήμερα άλλο ένα μεγάλο έργο ανάπλασης στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας. 

Με τη συμμετοχή πολλών τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και ύστερα από την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη της Ιεράπετρας και που θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική στους εμπορικούς δρόμους των περιοχών παρέμβασης συμβάλλοντας καταλυτικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. 

 Η συγκεκριμένη ανάπλαση αποτελούσε μέρος του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής και αποτελεί συνέχεια του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Κοθρή και της κατασκευής της πλατείας στην Ιεράπετρα.

Ευχαριστώ τους Συνεργάτες μου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, τον πρώην Αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Λουτσέτη, τον νυν Αντιδήμαρχο, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και τους Αρχιτέκτονες, κ. Κωσταντίνο Περβολαράκη και κα Νίκη Σαμπροβαλάκη, για την υλοποίηση της μελέτης του έργου».