Ξεκινούν απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:43 π.μ. - Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Τετ, 05/43/2020
Image: Ξεκινούν απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ήρθε και έφυγε Παθολόγος - Αναζητείται νέος

Συζητήσεις για να λειτουργήσουν εξωτερικά απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας γίνονται μεταξύ   του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Μανώλη Καλλιονάκη  και τους εργαζόμενους, ιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Αναπληρωτής Διοικητής ανέφερε ότι η λειτουργία εξωτερικών απογευματινών ιατρείων προβλέπεται από το Υπουργείο. Από τις συζητήσεις με το προσωπικό προκύπτει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και τα ιατρεία αναμένεται να λειτουργήσουν προσεχώς αφού ολοκληρωθούν οι διεργασίες που προβλέπονται. Η λειτουργία τους θα αποφέρει έσοδα στο Νοσοκομείο, τα οποία θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, τόνισε ο κ. Καλλιονάκης.

Σε ότι αφορά στην έλλειψη γιατρών είπε ότι γίνονται προσπάθειες. Ωστόσο δεν προχώρησε η κάλυψη θέσης Παθολόγου οπότε αναζητείται και πάλι  γιατρός. Η ιδιαιτερότητα της Ιεράπετρας όπως και άλλων 8 περίπου σε επίπεδο χώρας είναι ότι η δομή λειτουργεί και ως Γενικό Νοσοκομείο και ως Κέντρο Υγείας και αυτό δημιουργεί μια ήπια δυσλειτουργία. Οι γιατροί επιλέγουν ένα άλλο νοσοκομείο όπου οι αρμοδιότητες είναι πιο ξεκάθαρες. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά, εξήγησε.

Μίλησε ακόμη και για τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν ως προς τη χρήση και αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών, τη συστέγαση κλινικών κλπ. Παράλληλα για τα ιατρεία στα χωριά είπε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το πως λειτουργούν. Το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση και για αυτά στο πλαίσιο του όλου σχεδιασμού για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη: