4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

8:38 π.μ. - Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
08:07 π.μ. - Τετ, 19/38/2017
Image: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Αυγούστου με πολλές συμμετοχές

Από 5 έως 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, στις 5 Αυγούστου, θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ «Ελαίας Δρόμοι» στις 9 το βράδυ στην Παραλιακή Πλατεία.
 
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Ελένη Βλάσση ανέφερε ότι φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Πολιτισμό και θα το παρακολουθήσουν πολιτιστικοί ακόλουθοι από πολλές χώρες του κόσμου, διακεκριμένοι σκηνοθέτες για την πολιτιστική τους προσφορά στις χώρες τους, καθώς και 72 παιδιά ελληνικής καταγωγής από τη Ρωσία και πλήθος κόσμου.
 
Την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Πλευράκης.
 
Το Φεστιβάλ θα τιμήσουν σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο και η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον κ. Ορέστη Ανδρεαδάκη, τον συγγραφέα, σκηνοθέτη και εκδότη κ. Ιωάννη Σολδάτο, τον Καθηγητή Σκηνοθεσίας κ. Αντώνη Κόκκινο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ κ. Μένο Δελιοτζάκη, τον καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη και τον Dr. Nissim Gal, Λέκτορα στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτισμού και Κινηματογραφικών Σπουδών.
 
Η Προκριματική Επιτροπή που αποτελείται από τον Κριτικό Κινηματογράφου κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, τη διακεκριμένη Ελληνοϊταλίδα Σκηνοθέτιδα κα Νικόλ Αλεξανδροπούλου και τον ηθοποιό και πολυβραβευμένο σεναριογράφο Χρίστο Σολωμού, έχει επιλέξει 130 ντοκιμαντέρ από 1352 αιτήσεις συμμετοχής, για να προβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα.
 
Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ, έχει την τιμή να προβάλει στην έναρξη του το «China Dream», που όπως υποδηλώνει και το όνομα του «Κινέζικο όνειρο» είναι μια φαντασμαγορική συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ της Ιεράπετρας με τα  9 μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ της Κίνας. Είναι μια ανταλλαγή του πολιτισμού της εικόνας μεταξύ των Φεστιβάλ των δύο χωρών που ανοίγει μεγαλύτερους ορίζοντες για το Διεθνές Φεστιβάλ το οποίο ήδη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.