Α. Πανταζής: Καμία πολιτική θέση του Δημάρχου για την τύχη του νοσοκομείου

1:02 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022
01:11 μ.μ. - Τετ, 30/02/2022
Image: Α. Πανταζής: Καμία πολιτική θέση του Δημάρχου για την τύχη του νοσοκομείου

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας η οποία ήταν εξ αναβολής καθώς στην πρόσκληση της Δευτέρας δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία. Για τα θέματα που συζητήθηκαν μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» σχολιάζοντας καταρχάς την μη συμμετοχή συμβούλων στις συνεδριάσεις.

Σημειώνοντας ότι ως παράταξη και ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρούν στα περισσότερα συμβούλια όταν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις ο Δήμαρχος, που μπορεί να λείπει γιατί είναι στα Υπουργεία όμως ο Δήμαρχος απουσιάζει συχνά, σχολίασε.

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση, ο ίδιος αλλά και ο κ. Α. Πετράς επικεφαλής δημοτικής παράταξης ζήτησαν από τον Δήμαρχο ενημέρωση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και της επίσκεψης στο Υπουργείο Υγείας. Ως παράταξη απογοητεύτηκαν από την τοποθέτηση του Δημάρχου καθώς περίμεναν να ακούσουν την πολιτική θέση του και εάν υπήρξε ικανοποίηση από τη συνάντηση. Οι απαντήσεις, αρχικά δεν μας ικανοποίησαν αλλά στην πορεία της συζήτησης ο Δήμαρχος μας είπε ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από τη συνάντηση. Άρα συμπλέει η άποψή τους με την άποψή μας. Και αυτό που λέμε ως παράταξη είναι ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επίσκεψη στο Υπουργείο, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τελικά στείρο, έγινε με την αναπληρώτρια Υπουργό κα Γκάγκα και όχι με τον Υπουργό κ. Πλεύρη.

Τα δε αιτήματα που τέθηκαν δεν απαντήθηκαν ή όσα απαντήθηκαν, οι απαντήσεις, ήταν «στον αέρα» όπως αυτό με τους επικουρικούς γιατρούς. Υπήρξε όμως όπως φαίνεται και κάτι θετικό και αυτό έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο που φαίνεται ότι θα ισχύσει και για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Μένει να το δούμε, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής. Κάνοντας αναφορά και σε άλλα ζητήματα γύρω από το Νοσοκομείο αλλά και ένα σχόλιο για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Ο κ. Πανταζής μίλησε στη συνέχεια σε ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης και είχε να κάνει με ένα μνημείο στο Μύρτος που στο πλαίσιο ενός έργου ανάπλασης μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο. Κρίθηκε στην πορεία χρήσιμο το μνημείο να επανέλθει στην αρχική του θέση. Έγινε τελικά αυτό με πρωτοβουλία και απόφαση του τοπικού συμβουλίου Μύρτου. Η δημοτική αρχή κατά πως φαίνεται αντέδρασε, προφανώς γιατί δεν ερωτήθηκε. Όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση υπάρχει πιθανότητα για το νέο κομμάτι της ανάπλασης (όπου η νέα θέση του μνημείου δεν έχει σχέση με τη νέα ανάπλαση, καθώς τοποθετήθηκε στην παλαιά) να κοπεί η χρηματοδότηση του έργου. Ως παράταξη έθεσαν τον προβληματισμό για όλο αυτό, με μια σειρά από ερωτήματα εάν τελικά υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις είτε για τη μια θέση είτε για την άλλη όπου είχε μεταφερθεί. Ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει σεβασμός απέναντι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τον τόπο μας.

Άλλο θέμα ήταν η μίσθωση ιδιωτικής λιμνοδεξαμενής για κάλυψη αρδευτικών αναγκών της κοινότητας Ορεινού. Ψήφισαν θετικά στη μίσθωση από τη στιγμή που καλύπτονται πάγιες ανάγκες. Ωστόσο όμως παρατήρησαν ότι το μισθωτήριο που είχε υπογραφεί το 2017 έληξε πριν από ένα μήνα. Το θέμα έπρεπε να είχε έρθει προς συζήτηση νωρίτερα πριν την λήξη του μισθωτηρίου. Η απόφαση ήταν παράταση του μισθωτηρίου εως ότου γίνει νέος διαγωνισμός. Αυτό σημαίνει παραπάνω ταλαιπωρία και για τις υπηρεσίες αλλά και καθυστέρηση σε πληρωμές στον άνθρωπο που εκμισθώνει στον δήμο, τη δεξαμενή.

Επεσήμαναν δε ότι στον Δήμο υπάρχουν 5 -6 δεξαμενές που έχουν κατασκευαστεί με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Γιατί λοιπόν να πληρώνουμε 5.000 ευρώ για τη μίσθωση δεξαμενής αντί να κατασκευάσουμε μια νέα για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων ήταν το ερώτημα που έθεσαν.