Αεροδρόμιο Καστελίου: Ιστορική μέρα - «Έπιασαν» δουλειά οι μπουλντόζες

3:32 μ.μ. - Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Τρί, 10/32/2019
Image: Αεροδρόμιο Καστελίου: Ιστορική μέρα - «Έπιασαν» δουλειά οι μπουλντόζες

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο

 
Ιστορική μέρα στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος και την Κρήτη καθώς «έπιασαν» δουλειά το πρωί της Τετάρτης οι μπουλντόζες στον Ευαγγελισμό. 
 
Οι εργασίες αφορούν στις πρώτες τομές στο έδαφος ενώ θα εγκατασταθεί μελλοντικά και το εργοτάξιο για να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο Καστελίου. 
 
Αρχικά εκριζώθηκαν 200-220 ελαιόδεντρα τα οποία δεν είχαν ελιές ενώ σε πρώτο στάδιο θα καθαριστεί μια έκταση 20 στρεμμάτων. 
 
Όλες οι ενέργειες γίνονται με την παρουσία της Αρχαιολογίας.
 
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Φραγκάκη τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται κανονικά. Μάλιστα και στο παρελθόν έχει κάνει λόγο "για ένα έργο για τον τόπο μας και την Κρήτη που θα έπρεπε να ενώνει τους δημότες".
 
Το χρονοδιάγραμμα του έργου
 
«Κατασκευαστικά δε θα χρειαστούμε 5 αλλά 4 χρόνια και, όταν τελειώσει, να είστε σίγουροι, το νέο αεροδρόμιο θα είναι αντάξιο του βαρυσήμαντου τουριστικού ρόλου της Κρήτης», έχουν επισημάνει για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι οι Ινδοί επενδυτές που έχουν πάρει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο σε επενδυτική σύμπραξη με τον ελληνικό όμιλο της ΤΕΡΝΑ.
 
Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ και GMR θα έχει τελικά το 54,1% της εταιρείας, αφού το υπόλοιπο 45,9% θα εκχωρηθεί, με βάση τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί και κυρωθεί ήδη από το Κοινοβούλιο, στο ελληνικό Δημόσιο.
 
neakriti.gr