Άγιος Νικόλαος: Άδειες οι κοσμοπολίτικες περιοχές - Ξενοδοχείο άνοιξε με… 1 μόλις δωμάτιο

2:57 μ.μ. - Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Τρί, 07/57/2020
Image: Άγιος Νικόλαος: Άδειες οι κοσμοπολίτικες περιοχές - Ξενοδοχείο άνοιξε με… 1 μόλις δωμάτιο

Δύσκολη η κατάσταση στα ξενοδοχεία με χαμηλές πληρότητες

Κοσμοπολίτικες περιοχές με λιγοστούς επισκέπτες, ξενοδοχεία που άνοιξαν με… ένα μόλις δωμάτιο σε πρώτη φάση και ξενοδόχους που μετρούν απώλειες συνθέτουν το σκηνικό της φετινής τουριστικής σεζόν στον Άγιο Νικόλαο. Οι μέρες κυλούν χωρίς να έρχεται η πολυπόθητη αύξηση στις κρατήσεις και το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών που θα δώσει ώθηση στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πέρα το μελαγχολικό κλίμα, τίθεται και ζήτημα λειτουργικού κόστους αλλά και προβλημάτων με την πρόσληψη προσωπικού σε πολλές μονάδες. 

Άνοιξαν με 1-5 δωμάτια!

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου Μανόλη Βαρκαράκης «υπάρχει ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο που άνοιξε σε πρώτη φάση με 1 μόλις δωμάτιο, άλλο λειτούργησε στην Ελούντα με 5-6 δωμάτια για αρχή και οι πληρότητες γενικότερα είναι χαμηλές καθώς κυμαίνονται περίπου στο 15% . Τα πράγματα είναι υποτονικά και δεν εύκολο να ‘’γεμίσει’’ η Κρήτη».

Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους ιδιοκτήτες των μονάδων αλλά και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους καθώς μέχρι στιγμής η φετινή χαρακτηρίζεται η πιο δύσκολη σεζόν των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τον κ.Βαρκαράκη «η κατάσταση είναι δύσκολη, περιμένουμε διευκρινίσεις σε πολλά θέματα, υπάρχει γραφειοκρατία και προχωράμε με τα απολύτως απαραίτητα. Στον Άγιο Νικόλαο το κλίμα είναι ίδιο με την υπόλοιπη Κρήτη…».

Ανοιχτό το ξενοδοχείο Covid

Σε ότι αφορά στο ξενοδοχείο Covid λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο αλλά μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης δεν χρειάστηκε να φιλοξενήσει κρούσμα κορωνοϊού. Επίσης απέμεναν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση για τη λειτουργία της μονάδας.