Αλ. Τσίπρας: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη - Το κυβερνητικό μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε»

11:44 π.μ. - Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Πέμ, 18/44/2021
Image: Αλ. Τσίπρας: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη - Το κυβερνητικό μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

«Το κυβερνητικό μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας έχει αποτύχει. Αυτό είναι δεδομένο, είτε το παραδεχθεί ο πρωθυπουργός, είτε όχι. Τα έξυπνα μέτρα, αποδείχθηκαν βλακώδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN.

«Θα περίμενα να βγει ο κ. Μητσοτάκης και να πει “συμπολίτες μου, αποτύχαμε”. Η κυβέρνηση έχει χάσει την αίσθηση του τι περνάει ο μέσος πολίτης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν το συγχωρούν οι πολίτες».

Επίσης, όσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν άμεσα κάποιες δραστηριότητες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «έχουμε ένα αποτυχημένο μοντέλο "ακορντεόν", το οποίο το κλείνουμε όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει. Θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία εάν δεν ληφθούν στοχευμένα μέτρα και συγκεκριμένα: διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τηλεργασία στο 70%, μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης, χιλιάδες στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας, αυστηρή ιχνηλάτηση καθώς και άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας για εκείνους που μένουν σε μικρά σπίτια».

«Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο, όπως προσλήψεις καθηγητών για να γίνονται μαθήματα σε διπλές βάρδιες και συνεχή τεστ προκειμένου να υπάρχει καθαρή επιδημιολογική εικόνα», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ φθάνοντάς τες σε 1.300, από τη στιγμή που νοσηλεύονται πάνω από 600 ασθενείς στις ΜΕΘ και περιμένουν στη λίστα για να βρεθεί κρεβάτι 124 βαριά ασθενείς».

tvxs.gr