Άμεση λύση στην απασχόληση εργατών γης ζητά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας

12:49 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019
12:10 μ.μ. - Τετ, 09/49/2019
Image: Άμεση λύση στην απασχόληση εργατών γης ζητά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας

Με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας 409.500 ευρώ για 39 εργάτες γης που ήταν ανασφάλιστοι σε παραγωγό

 
«Να βρει άμεσα λύση στην απασχόληση εργατών γης» ζητά από την πολιτεία, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας 409.500 ευρώ για 39 εργάτες γης που ήταν ανασφάλιστοι σε παραγωγό.
 
Σε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη (και κάθε ενδιαφερόμενο) που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδ. Κατσής Θεόδωρος αναφέρονται τα εξής: Οι περισσότεροι αγρότες δεν θέλουν να παρανομήσουν αλλά να διευκολυνθούν έτσι ώστε όταν κινδυνεύει η παραγωγή τους ελλείψει εργατικών χεριών να σαπίσει στα χωράφια να κάνουν εύκολα τα νόμιμα π.χ. με χειρόγραφο πίνακα προσωπικού. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζει, ξέρει και θέλει, απλά πρέπει να κινηθεί άμεσα να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα γιατί η αμπελοσυλλογή βρίσκεται στην κορύφωση της αυτές τις μέρες. Σε υγιείς αγροτικές επιχειρήσεις στηρίζεται η τοπική και πανελλαδική οικονομία και πολλοί γεωπόνοι είναι και παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Περιμένουμε άμεσα ανταπόκριση και λύση. 
 
 
ypaithros.gr