Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ για του μετανάστες

7:53 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018
07:06 μ.μ. - Τετ, 06/53/2018
Image: Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σητείας του ΚΚΕ για του μετανάστες

Δείτε εδώ αναλυτικά

Οι 57 μετανάστες , ανάμεσά τους 4 γυναίκες και 7 παιδιά, Ιρακινής και Ιρανικής καταγωγής οι οποίοι  αποβιβάστηκαν από δουλεμπορικό ιστιοφόρο σε παραλία κοντά στην Κάτω Ζάκρο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον πραγματικό χαρακτήρα ενός συστήματος που, όταν δεν μπορεί να λύσει τις αντιφάσεις του τσακίζοντας τα δικαιώματα των λαών, καταφεύγει στον πόλεμο σπέρνοντας φρίκη, θάνατο και προσφυγιά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τσακίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ιμπεριαλιστική ειρήνη!
Οι πρόσφυγες «φιλοξενούνται» σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας στο λιμάνι σε δύο κοντέινερ με συνθήκες διαβίωσης που μπορούν να χαρακτηριστούν  κάθε άλλο παρά αξιοπρεπείς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα με παντελή έλλειψη ιδιωτικότητας και ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής.
Η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος και οι Περιφέρεια έχουν ευθύνη, γιατί ενώ παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, τα οποία θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, δεν έχουν φροντίσει για τη δημιουργία μιας υποδομής βραχείας φιλοξενίας για τις περιστάσεις αυτές, ώστε να αποφεύγονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.  Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πού θα διαβιώσουν οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, για το πώς θα σιτισθούν, το πώς θα αντιμετωπιστούν θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έστω και τις λίγες μέρες που θα παραμείνουν.
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για την αύξηση ροών προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και πριν και μετά την επέμβαση στη Συρία των  ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και τους συνεχείς αυξανόμενους ανταγωνισμούς Ρωσίας, Ισραήλ, Τουρκίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μέσης Ανατολής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καλλιεργεί το μύθο της δήθεν ανθρώπινης στάσης απέναντι στους πρόσφυγες, δεν είναι «αθώα του αίματος». Ευθύνεται για τον εγκλωβισμό 65.000 προσφύγων στην Ελλάδα και τον διπλό εγκλωβισμό - κάτω από άθλιες συνθήκες - στα νησιά, αφού συμφωνεί και επαυξάνει τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, να παλέψουν να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Άμεσα να αποχωρήσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικές αποστολές που εξαγγέλθηκαν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. 
Να καταργηθούν η Σέγκεν, η FRONTEX, οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών. 
Να απεγκλωβισθούν οι πρόσφυγες διεκδικώντας το δικαίωμά  τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ. Να διαβιώνουν με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα.
 
ΚΟΒ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
  Σητεία 6/6/2018