Ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη για ΒΟΑΚ: Από το Ταμείο Ανάκαμψης τα Τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη και Νεάπολη Άγιος Νικόλαος ύψους πάνω από 400 εκ. Ευρώ

7:49 μ.μ. - Σάββατο, 29 Μαΐου 2021
07:05 μ.μ. - Σάβ, 29/49/2021
Image: Ανακοινώσεις του Κ. Μητσοτάκη για ΒΟΑΚ: Από το Ταμείο Ανάκαμψης τα Τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη και Νεάπολη Άγιος Νικόλαος ύψους πάνω από 400 εκ. Ευρώ

Παρουσία υπουργών η εκδήλωση στα Χανιά

Από το Ταμείο Ανάκαμψης τα Τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη και Νεάπολη Άγιος Νικόλαος ύψους πάνω από 400 εκ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο το βράδυ από τα Χανιά.

Στην παρουσίαση των στοιχείων του σχεδίου προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιαννίδης. Όπως τόνισε ο ΒΟΑΚ θα διατρέχει 8 δήμους στο βόρειο κομμάτι, το λειτουργικό όριο ταχύτητας θα είναι 120 - 130 χιλιομέτρων και θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Το έργο περιλαμβάνει όπως είπε 26 σήραγγες, 10,8 χιλιόμετρα νέες γέφυρες, 20 ανισόπεδους κόμβους και 150 χιλιόμετρα παράπλευρου δικτύου.

Ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε ότι απαράδεκτο ότι στην Κρήτη καταγράφονται 4πλάσια ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων.

ΒΟΑΚ με διόδια

Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής "όποιος έλεγε μέχρι σήμερα το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς διόδια είτε αγνοούσε την πραγματικότητα είτε έλεγε ψέματα". Επίσης επισήμανε ότι όποιος έλεγε ότι θα πληρώνουν διόδια μόνο οι τουρίστες κορόιδευε τον κόσμο.

Για μέρα που πρέπει να αποτελέσει ιστορική μέρα για τον νησί μας μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Μητσοτάκη βρίσκεται στην Κρήτη για το τρισάγιο που τελέστηκε για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στη συνέχεια αναχωρεί από το νησί για τη συνάντησή του με τον Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Πηγή : Νέα Κρήτη