Ανατροπή με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα: Δεν θα χορηγείται στους άνω των 65

8:33 π.μ. - Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Τετ, 03/33/2021
Image: Ανατροπή με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα: Δεν θα χορηγείται στους άνω των 65

Τι θα γίνει με τα νησιά, τους οδηγούς ταξί, σώματα ασφαλείας και συγκοινωνίες

Ανατροπή με το εμβαλιαστικό πλάνο στην Ελλάδα. Μετά τη Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, οι επιστήμονες και στην Ελλάδα προσανατολίζονται σε μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65.

Μόλις χτες, το εμβόλιο της AstraZeneca, το τρίτο που εγκρίθηκε κατά σειρά, ανακοινώθηκε ότι δεν συστήνεται για πολίτες άνω των 65. Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Ελλάδα με τους επιστήμονες να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας είναι συνεχείς καθώς η εταιρεία είναι έτοιμη να παραδώσει 540.000 δόσεις εμβολίου τον Μάρτιο. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα αλλάξει το εμβολιαστικό πλάνο ενώ καμία δόση δεν θα πάει... χαμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμβόλια της AstraZeneca παρόλο που δεν θα χορηγούνται ούτε στην Ελλάδα σε ηλικιακές ομάδες άνω των 65, εντούτοις, θα χορηγούνται με βάση πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια όπως σε νησιά, σε πολίτες κάτω των 65, καθώς επίσης και σε επαγγέλματα πρώτης γραμμής όπως, σώματα ασφαλείας, οδηγοί λεωφορείων και οδηγοί ταξί, επαγγελματίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και συνεπώς ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος.

dikaiologitika.gr