Ανδρεαδάκης: Άψογη η συνεργασία με Καλλιονάκη στην πρώτη συνεδρίαση των Δ.Σ. των Νοσοκομείων Λασιθίου μετά από μήνες

12:35 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Τετ, 20/35/2020
Image: Ανδρεαδάκης: Άψογη η συνεργασία με Καλλιονάκη στην πρώτη συνεδρίαση των Δ.Σ. των Νοσοκομείων Λασιθίου μετά από μήνες

Δεν αποκλείεται νέο άνοιγμα αιτήσεων επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Λασιθίου τέθηκαν αρκετά θέματα για την λειτουργία των υγειονομικών μονάδων του νομού. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ανδρεαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η Ιεράπετρα εκπροσωπήθηκε από τον Διοικητή κ. Μανώλη Καλλιονάκη όπως και αντίστοιχα η κα Β. Χατζέα από τη Νεάπολη. Δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όμως η άποψή τους και οι προτάσεις τους ήταν σεβαστές. Αλλαγές στο ΦΕΚ ως προς τη σύνθεση του Δ.Σ. δεν έχουν γίνει είναι όμως κάτι τυπικό γιατί ως Διοίκηση το ενδιαφέρον είναι κοινό για όλα τα νοσοκομεία, τόνισε.

Ο κ. Ανδρεαδάκης είπε στη συνέχεια ότι τα μέτρα κορωνοϊού χαλαρώνουν για την κοινωνία, τα μέτρα όμως δεν παύουν να ισχύουν για τα νοσοκομεία. Αυτή την περίοδο τα νοσοκομεία περνούν μια μεταβατική περίοδο και ξεκινά σταδιακά η λειτουργία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία. Θα πρέπει οι πολίτες ακόμη και μετά την άρση των μέτρων να φροντίζουν για την ατομική υγιεινή, να διατηρούν τις αποστάσεις γιατί ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει και είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας γίνεται σημαντικό έργο προετοιμασίας για τυχόν κρούσματα, είπε ο κ. Διοικητής.

Ως προς το προσωπικό είπε πως έχουν εγκριθεί θέσεις για επικουρικό προσωπικό, κάποιες δεν έχουν καλυφθεί για διάφορους λόγους οπότε εκτιμάται ότι η διαδικασία αιτήσεων θα ανοίξει ξανά. Παραμένουν τα προβλήματα στην κάλυψη θέσεων σε ιατρούς πχ Παθολόγους.

Σε άλλο σημείο , αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας είπε ότι για τον αξονικό τομογράφο αναμένεται να γίνουν ενέργειες από το Νοσοκομείο για το που θα τοποθετηθεί το μηχάνημα γιατί η προτεινόμενη αρχικά θέση φαίνεται πως δεν ενδείκνυται. Όσο για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αυτό που χρειάζεται είναι ο εξοπλισμός με μόνιτορ για να παρακολουθείται ο ασθενής. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να στηθεί. Θα πρέπει όμως να υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Ως προς το αυτοδιοίκητο που γίνεται λόγος για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι κάτι που θα αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο.