Ανησυχία στους αγρότες για κλιμάκωση απεργίας της ΠΝΟ

11:27 π.μ. - Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
11:10 π.μ. - Πέμ, 04/27/2018
Image: Ανησυχία στους αγρότες για κλιμάκωση απεργίας της ΠΝΟ

Οι αγρότες Ιεράπετρας και Σητείας ζητούν ραντεβού με τον Υπουργό

Επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο  ετοιμάζονται να στείλουν  οι αγροτικοί σύλλογοι Ιεράπετρας και Σητείας για το θέμα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Τετάρτη 18 Απριλίου. Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.
 
Ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Εμμ. Μιχαλάκης μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 λέγοντας ότι υπάρχει ανησυχία για κλιμάκωση της κινητοποίησης και εάν ισχύσει αυτό, η ζημιά που θα προκληθεί στους παραγωγούς θα είναι μεγάλη. Για τον λόγο αυτό  προχωρούν σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους  στη σύνταξη μιας επιστολής προς το αρμόδιο υπουργείο ζητώντας ραντεβού με τον Υπουργό σε μια προσπάθεια να υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση που η ΠΝΟ αποφασίσει  την συνέχιση των κινητοποιήσεών της. Ο κ. Μιχαλάκης  σχολίασε στη συνέχεια το   πως λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές της Αθήνας επισημαίνοντας ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων ήταν αυξητικές.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Εμμ. Μιχαλάκη:

 
 
 
Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του κ. Γ. Τσιφετάκη επισημαίνοντας ότι η χρονιά για τους παραγωγούς, ειδικά για εκείνους  που φύτεψαν τομάτα ήταν πάρα πολύ δύσκολη και οι τιμές έπεσαν στα τάρταρα όπως είπε χαρακτηριστικά. Η κίνηση το Πάσχα στα αγροτικά προϊόντα ήταν σχετικά καλή όμως γενικότερα , η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά. Μια παρατεταμένη απεργία θα έρθει να αποτελειώσει τους παραγωγούς.  Η κυβέρνηση , από προηγούμενες απεργίες,  είναι ενήμερη για τις επιπτώσεις μιας κλιμακούμενης κινητοποίησης της ΠΝΟ. Περιμένουμε σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση και να λάβει μέτρα για να προστατευτούν οι παραγωγοί των νησιωτικών περιοχών.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Τσιφετάκη: