Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ιεράπετρα

7:36 π.μ. - Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Τετ, 17/36/2021
Image: Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ιεράπετρα

Το Σάββατο 13/11/2021 έγινε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιεράπετρας στο θεατράκι, με θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής

Καλεσμένοι στην εκδήλωση και ομιλητές ήταν ο πρώην Υπουργός Γεωργίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και νυν Τομεάρχης αγροτικής πολιτικής, Βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρώην διοικητής του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης. Την εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής της ΟΜ Πανταζής Σιμόπουλος, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.

Τις τοποθετήσεις – ομιλίες ξεκίνησε ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην εξέλιξη της πανδημίας και την αποτυχημένη και επικίνδυνη διαχείρισή της από την κυβέρνηση και στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το οικογενειακό εισόδημα και πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ο Βουλευτής Λασιθίου αναφέρθηκε επίσης στην νίκη σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη “λίστα Πέτσα”, τις αδιαφανείς οικονομικές ενισχύσεις των ΜΜΕ από την κυβέρνηση και την χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από εταιρία του χώρου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Φάνης Κουρεμπές, πρώην διοικητής του ΕΛΓΑ και ανέλυσε διεξοδικά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού αποζημιώσεων για να υπάρχει δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων στις διάφορες ομάδες παραγωγών, αναφέροντας  χαρακτηριστικά  σαν παράδειγμα τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης που δεν αποζημιώνονται για διάφορες ζημιές στην παραγωγή επειδή ο υπάρχον κανονισμός δεν τους καλύπτει.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης παρουσίασε τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και ανέλυσε τις διαφορές των πολιτικών του κόμματος με τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Χαρακτηριστικά ανέφερε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την κάλυψη των χρεών τους, την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα μεγάλα έργα στον αγροτικό τομέα που αφορούν την άρδευση με 100% κρατική χρηματοδότηση και την ανάγκη της συνέχισης και της βελτίωσης των πολιτικών που εφαρμόστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα μετά την έξοδο από τα μνημόνια για την στήριξη της αγροτιάς, όταν ξαναγίνουμε κυβέρνηση.

hxonews

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από όλους τους ομιλητές στο θέμα της κλιματικής κρίσης και την προστασία των καλλιεργειών και του αγροτικού – κτηνοτροφικού και αλιευτικού εισοδήματος από τις επιπτώσεις της.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία