Απαντήσεις σε φήμες που κυκλοφορούν στην κοινότητα Κάτω Χωριού από τον Γ. Τομαδάκη

9:18 π.μ. - Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
09:10 π.μ. - Τετ, 21/18/2020
Image: Απαντήσεις σε φήμες που κυκλοφορούν στην κοινότητα Κάτω Χωριού από τον Γ. Τομαδάκη

Από πολλές πηγές και από επώνυμες καταγγελίες πληροφορούμαι ότι διακινούνται κακόβουλες φήμες σχετικά με το πρόσωπο μου και την στάση σχετικά με διάφορα έργα στην κοινότητα

Σύμφωνα με αυτές, μεταξύ άλλων, είμαι υπεύθυνος για τον μη καθαρισμό ρεμάτων και για τις συνεπαγόμενες πλημμύρες που προκαλούνται. Πρόσφατα μάλιστα απαντήθηκε σε αίτημα συνδημότισσας να καθαριστούν τα καλάμια <ότι δεν αφήνει ο Τομαδάκης γιατί έχει κάνει εξώδικο στον πρόεδρο>. Σε άλλον πολίτη ότι <εξαιτίας της στάσης του και των οικολόγων πλημμύρισε η περιουσία του>. Σε άλλον ακόμα ότι δεν επιτρέπω τις τσιμεντοστρώσεις.

Παρόμοια λεγόμενα είναι αστεία και δεν θα έχρηζαν απάντησης, και μάλιστα δημόσιας, αν δεν επαναλαμβάνονταν στοχευμένα στο πρόσωπο μου και συνεχώς. Για να είναι λοιπόν ξεκάθαρα τα πράγματα επαναλαμβάνω ότι:

Εχουμε φέρει επανειλημμένα στο συμβούλιο αιτήματα για καθαρισμούς ρεμάτων σε επικίνδυνα σημεία τα οποία δεν εισακούονται. ΄Πάγια θέση μου είναι ότι τέτοιες εργασίες πρέπει να γίνονται μελετημένα και επιστημονικά σωστά για να είναι αποτελεσματικές και να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Δεν μπορούν να γίνονται τυχαία απλώς για να δείχνουμε ότι κάνουμε έργα διότι πολύ συχνά επιδεινώνουν αντι να διορθώνουν την κατάσταση. Στην προχειρότητα αυτήν οφείλονται και οι περισυνές ζημιές απο τις πλημμύρες.

Οσο για το εξώδικο προς τον πρόεδρο της κοινότητας είναι επίσης ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι έχω αποστείλει αναφορά στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και ενημερώνω για τα πεπραγμένα του προέδρου της κοινότητας, την αδιαφανη χρήση δωρεάς επιχειρηματία (το γνωστό θέμα των αξίας 15.000 ευρω τσιμέντων), την αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων της κοινότητας για εργασίες και παρόμοια θέματα. Το αν, εκτός απο πολιτικές, υπάρχουν ποινικές ευθύνες και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας δεν είναι αρμοδιότητα μου να το κρίνω.

Είναι σαφες ότι τέτοιου είδους, και πολλές παρόμοιες, φήμες, έχουν σαν αιτία την αντίθεση μου στα οργανωμένα συμφέροντα που προσπαθούν να αποσιωπήσουν την σπουδαιότητα του ενιαίου αρχαιολικού χώρου του Ισθμού και να επιτρέψουν την εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών και άλλων παρόμοιων μελλοντικών επενδύσεων στην περιοχή. Εχουν επισης σκοπό σε περίπτωση ζημιάς να βρεθεί κάποιος να του φορτωθεί η ευθύνη και να δικαιολογηθεί η ανεπάρκεια τους. Δεν τους κάνω την χάρη. Αντίθετα με αυτούς που διακινούν τις φήμες στο σκοτάδι, προσωπικά εκφράζω δημόσια, χωρίς σκοπιμότητες ή κρυφά συμφέροντα τις απόψεις μου. Αυτα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Γιώργος Τομαδάκης

Μέλος του της κοινότητας Κάτω Χωριού 20/10/20