Απέτυχε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

3:04 μ.μ. - Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019
03:02 μ.μ. - Σάβ, 09/04/2019
Image: Απέτυχε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Τη θέση που έχει απορρίψει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρει με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος με απόφαση της Φώφης Γεννηματά είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον Μάιο

 
Λίγο πριν από την 45η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, ο Νίκος Παπανδρέου επιλέγει να ταράξει τα νερά στη Χαριλάου Τρικούπη, επαναφέροντας το αίτημα της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαΐου, τον οποίο επέλεξε με απόφασή της η Φώφη Γεννηματά για να λάβει μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο, ζητά επίσης εκλογή αρχηγού από τη βάση μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Δεκέμβριο, αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας, μιλώντας για «μαγειρέματα πίσω από κλειστές πόρτες», ενώ ταυτόχρονα δείχνει να θεωρεί αποτυχημένο το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής.
 
«Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχησή μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένη. Αυτό πρέπει να είναι το διακύβευμα στο επερχόμενο συνέδριο, αλλά και για τις ανοικτές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ», γράφει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Νίκος Παπανδρέου, προειδοποιώντας όσους προσπαθούν «να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές» ότι βλάπτουν το κόμμα.
 
Στο ίδιο πνεύμα τονίζει ότι η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μια σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων, όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής» και θέτει ως στόχο του συνεδρίου την ένταξη όλων των υφιστάμενων σχημάτων «ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις» στο ΠΑΣΟΚ.
 
Δυσφορία
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έχει αποκλείσει μια τέτοια προοπτική, την οποία θεωρεί πισωγύρισμα και ως εκ τούτου παρεμβάσεις σαν αυτή του Νίκου Παπανδρέου μόνο δυσφορία προκαλούν στο περιβάλλον της κ. Γεννηματά.
 
Η οδός που προκρίνεται είχε περιγραφεί αναλυτικά από τον Μανώλη Οθωνα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφ. Συν.». Οπως δήλωσε, «στο πρόσφατο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ομόφωνα αποφασίσαμε να προτάξουμε την πολιτική και οργανωτική λειτουργία του νέου φορέα έναντι των αντίστοιχων λειτουργιών όλων των κομμάτων και σχημάτων που συμμετέχουν σε αυτό.
 
Οι διαδικασίες επομένως στο ΠΑΣΟΚ οφείλουν να πραγματοποιηθούν με τρόπο που ορίζει το πλαίσιο των αποφάσεων του νέου φορέα και μας δεσμεύουν όλους. Το ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις του συνεδρίου του από το 2015 είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου φορέα και θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας στήριξης του Κινήματος Αλλαγής».
 
 
efsyn.gr