Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι λογιστές

9:40 π.μ. - Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Παρ, 03/40/2020
Image: Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι λογιστές

Σε Χανιά και Λασίθι "κατέβασαν" ρολά

“Λουκέτο” και σήμερα στα λογιστικά γραφεία στον νομό Λασιθίου. Οι Λασιθιώτες λογιστές-φοροτεχνικοί συνεχίζουν τη 48ωρη κινητοποίησή τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία και έτσι θα μείνουν κλειστά και κατά τη σημερινή ημέρα.

«Με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αυταπάρνηση, ο κλάδος των λογιστών, τα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας, δε σταμάτησαν τις μηχανές ούτε λεπτό, έπαιξαν και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή των έκτακτων και μη μέτρων μέσα απ’ όλες τις δυσχέρειες και τις δυσκολίες, χωρίς υγειονομική κάλυψη, με πλαίσιο λειτουργίας και οδηγίες από τη διοίκηση.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι η υποστήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και φορολογουμένων να γίνεται με σοβαρότητα, σωστό προγραμματισμό, ομαλές-ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, οι οποίες πλήττονται συνεχώς από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις και παράλογες απαιτήσεις της διοίκησης του εκάστοτε υπουργείου και τις ασφυκτικές προθεσμίες που αλλεπάλληλα διαδέχονται η μία την άλλη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Λασιθίου.

Κινητοποίηση λογιστών στα Χανιά

Σε αποχή από τα καθήκοντά του προχωρά και σήμερα ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων για την «αξιοπρέπεια και την επιστημονικότητα των λογιστών φοροτεχνικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Έτσι, χθες Πέμπτη 2 και σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων «απέχει από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και κρατά τις πόρτες των λογιστικών γραφείων κλειστές». Επίσης, όπως αναφέρεται, στις δύο αυτές ημέρες, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. καλούνται οι λογιστές της περιοχής να δώσουν παρουσία έξω από την είσοδο της ΔΟΥ Χανίων, γνωστοποιώντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

neakriti.gr