Από εξετάσεις θα περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων και της Κρήτης

1:30 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017
01:10 μ.μ. - Τετ, 04/30/2017
Image: Από εξετάσεις θα περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων και της Κρήτης

Από εξετάσεις και μάλιστα τακτικές θα περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων και της Κρήτης

Σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στην Αθήνα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο και τα κριτήρια της αξιολόγησής τους, ενώ θα κληθούν να κάνουν τον πρώτο απολογισμό του έργου τους τον Ιούνιο. 
 
Η αξιολόγηση αφορά στην ποσότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, την κάλυψη των ανασφάλιστων, την εφαρμογή της λίστας χειρουργείου, τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, την αναμονή στα ΤΕΠ, την αναμονή για εργαστηριακές εξετάσεις κ.ά. 
 
Μεταξύ άλλων θα κληθούν να δώσουν τα εξής στοιχεία: Αριθμό εισαγωγών, αριθμό εξετασθέντων στο ΤΕΠ, αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων (ανά ειδικότητα και κατηγορία - επείγοντα, προγραμματισμένα), αριθμό απεικονιστικών εξετάσεων, αριθμό εξετασθέντων στα απογευματινά ιατρεία, αριθμό απεικονιστικών εξετάσεων στα απογευματινά ιατρεία, αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων στα απογευματινά ιατρεία, μέση διάρκεια νοσηλείας, κόστος ανά νοσηλευθέντα, κόστος ανά ημέρα νοσηλείας, φαρμακευτική δαπάνη ανά νοσηλευθέντα, δαπάνη υγειονομικού υλικού ανά  οσηλευθέντα.
 
Τέλος θα πρέπει να δώσουν στοιχεία για δαπάνες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού ανά γιατρό ενώ θα παρουσιάσουν την πορεία εκτέλευσης του προϋπολογισμού του 2016. 
 
Πηγή: creteplus.gr