Από Περιφέρεια και Υπουργεία χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση ζημιών στην Ιεράπετρα

11:14 π.μ. - Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
11:09 π.μ. - Τετ, 04/14/2019
Image: Από Περιφέρεια και Υπουργεία χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση ζημιών στην Ιεράπετρα

Ο ΕΛΓΑ επεξεργάζεται ένα νέο πλαίσιο ώστε να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των παραγωγών

Τις πληγείσες περιοχές Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού αλλά και Σητείας επισκέφθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης ο οποίος συμμετείχε και στις συσκέψεις που έγιναν  με στόχο να αναζητηθούν τρόποι να στηριχτούν οι πληγέντες αλλά και οι Δήμοι ώστε να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα από την τελευταία κακοκαιρία.
 
Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Θραψανιώτης ανέφερε ότι ειδικά για τους αγρότες θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για να αποζημιωθούν επισημαίνοντας ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι ενδεικτικά της κλιματικής αλλαγής οπότε θα πρέπει και οι παραγωγοί να ξαναδούν το θέμα της ασφάλισής τους. Από την άλλη ο ΕΛΓΑ επεξεργάζεται ένα νέο πλαίσιο ώστε να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των παραγωγών. Πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά τους δήμους ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών. Η περιφέρεια όπως ανακοινώθηκε και μέσω του κ. Αρναουτάκη στηρίζει τους πληγέντες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ενώ χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών  μπορούν να διεκδικηθούν και από τα αρμόδια υπουργεία.
 
Εν συνεχεία ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη λειτουργία τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα λέγοντας ότι είναι μια θετική εξέλιξη ενώ αναφορά έκανε και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Θραψανιώτη: