«Ας ζωγραφίσουμε» στην Ιεράπετρα - Κυριακή 6 Μαΐου

10:56 π.μ. - Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
10:04 π.μ. - Πέμ, 26/56/2018
Image: «Ας ζωγραφίσουμε» στην Ιεράπετρα - Κυριακή 6 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Δήμου Ιεράπετρας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ας ζωγραφίσουμε!»

Καλούνται όλοι οι μαθητές από την Τετάρτη δημοτικού μέχρι και την 3η Λυκείου να βρεθούν στο στέκι του πολιτιστικού συλλόγου Ιεράπετρας για να περάσουν μαζί μερικές ώρες καλλιτεχνικής έκφρασης. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαιου 2018.
Τα παιδιά θα χωριστούν σε 5 ομάδας βάση ηλικίας οι ομάδες αυτές θα είναι 9-10, 11-12, 13-14, 15-16,17-18.
Το ζωγραφικό μέσον θα είναι της επιλογής του μαθητή, μπορεί να χρησιμοποιήσει χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κλπ. Οποιοδήποτε μέσο με το οποίο αισθάνεται πιο άνετα. Τα υλικά θα πρέπει να τα έχει ο μαθητής μαζί του.
Από τους διοργανωτές θα προμηθευτούν χαρτί, σε μέγεθος Α3 (297 x 420 mm Αν κάποιο παιδί επιθυμεί να χρησιμοποιήσει λαδομπογιά θα πρέπει να ενημερώσει πριν το πολιτιστικό σύλλογο στην σελίδα μας στο Facebook. 
Κάθε μαθητής συμμετέχει με ένα έργο, το οποίο θα πρέπει να έχει φιλοτεχνηθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης στο κέντρο μας. Κάθε παιδί θα έχει στην διάθεση του 2 ώρες και από την μεριά μας θα φροντίσουμε να τους δώσουμε την ησυχία και την ιδιωτικότητα που χρειάζονται. Οι αίθουσες δεν θα είναι ανοικτές κατά την διάρκεια της ζωγραφικής σε μη συμμετέχοντες. 
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από 5 μελής Επιτροπή Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης η οποία θα απαρτίζεται από άτομα αρμόδια στον χώρο της εικαστικής τέχνης.
Τα έργα θα αναρτηθούν στην σελίδα μας στο fb χωρίς να φαίνεται το όνομα του δημιουργού και οι επισκέπτες της σελίδας θα έχουν την δυνατότητα να δείξουν τις προτιμήσεις τους με like. Η επιλογή του κοινού θα θεωρηθεί ως το 6ο «μέλος» της επιτροπής και θα ληφθεί στην τελική αξιολόγηση.
Τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα σταλθούν στην Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, ώστε να αξιολογηθούν από την δική τους επιτροπή ώστε αν θελήσουν να αποκτήσουν το έργο και να το εκθέσουν στην εθνική πινακοθήκη παιδικής τέχνης στην Αθήνα.
Επίσης τα έργα που θα ξεχωρίσουν ο πολιτιστικός σύλλογος θα μπορεί να αξιοποιήσει βάση την κρίση του όπως πχ για το νέο ημερολόγιο του πολιτιστικού επίσης θα μπορεί ο σύλλογος να χρησιμοποιήσει τα αυθεντικά έργα, για να κοσμήσουν τις αίθουσες των δημοτικών γραφείων, μουσικής σχολής ή οτιδήποτε άλλο. 
Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν με εκδήλωση στην ετήσια έκθεση βιβλίου στην πόλη μας όπου καλλιτεχνικά δώρα θα περιμένουν τους δημιουργούς τους.