ΑΣΕΠ: Μέχρι το τέλος του 2018 η προκήρυξη για 750 + μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

9:32 π.μ. - Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018
09:06 π.μ. - Σάβ, 09/32/2018
Image: ΑΣΕΠ: Μέχρι το τέλος του 2018 η προκήρυξη για 750 + μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

Πρόκειται για τις συμπληρωματικές προσλήψεις εργαζομένων στον μεγάλο διαγωνισμό των 8.166 με την προκήρυξη των 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, για τον διαγωνισμό πρόσληψης 750 μονίμων εργαζομένων στους δήμους της χώρας κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
 
Πρόκειται για τις συμπληρωματικές προσλήψεις εργαζομένων στον μεγάλο διαγωνισμό των 8.166 με την προκήρυξη των 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ οι οποίες χρονίζουν από πέρυσι τον Σεπτέμβριο καθώς οι νέες αυτές θέσεις δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, που είναι ακόμη σε εξέλιξη.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει την σχετική αίτηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού των 750 από τον περασμένο Ιούλιο στο ΑΣΕΠ προκειμένου να «τρέξει» τις διαδικασίες καθώς ο διαγωνισμός αυτός θα γίνει με τα πρότυπα της προκήρυξης 3Κ. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου μελετά να αυξήσει τις θέσεις των εργαζομένων καθώς πολλοί δήμαρχοι της περιφέρειας ζητούν εναγωνίως προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές τους υπηρεσίες.
 
Να σημειωθεί ότι αρχικά η προκήρυξη για τους 750 αφορούσε 524 άτομα. Στην πορεία όμως συμπληρώθηκε με νέες θέσεις. Θα προσληφθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, απόφοιτοι Λυκείου, και, κυρίως, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) για τα κενά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ωστόσο επειδή υπάρχουν τα νέα αιτήματα των δήμων ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αισθητά κυρίως στους δήμους της περιφέρειας. Επίσης δεν αποκλείεται το υπουργείο Εσωτερικών να εντάξει στην προκήρυξη αυτή και θέσεις προσωπικού και για τις περιφέρειες αφού και οι περιφερειάρχες δηλώνουν ότι έχουν πολλές ελλείψεις προσωπικού πολλών ειδικοτήτων και κατηγοριών.
 
Πάντως όπως θέλουν αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, επειδή ο διαγωνισμός θα γίνει βάσει των κριτηρίων της 3Κ θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η προϋπηρεσία και η εντοπιότητα καθώς απώτερος σκοπός είναι να προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που έμειναν εκτός …νυμφώνος από τον μεγάλο διαγωνισμό της 3Κ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.