Αυγενάκης: Θα αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες της Κρήτης;

1:21 μ.μ. - Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017
01:08 μ.μ. - Κυρ, 06/21/2017
Image: Αυγενάκης: Θα αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες της Κρήτης;

Στην ανάγκη γρήγορης αποζημίωσης των αγροτών της Κρήτης για τις ζημίες της τελευταίας κακοκαιρίας αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου

κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κο Ευάγγελο Αποστόλου.
 
Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι:«Τεράστιες ζημιές σε πολλές περιοχές της Κρήτης από τα Χανιά ως και τη Σητεία προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Τις σοβαρότερες ζημιές υπέστησαν τα ελαιόδεντρα και οι καλλιέργειες αμπελιών περιοχών όπως ο Προφήτης Ηλίας, οι Αρχάνες, τα Καλέσα, η Αυγενική, και οι Δαφνές. Επιπλέον, καταστράφηκαν εκατοντάδες στρέμματα κηπευτικών υπαίθριων και θερμοκηπιακών  καλλιεργειών.
Οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί, οι αμπελουργοί και όλοι οι παραγωγοί που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από ισχυρές καταρρακτώδεις βροχές, το χαλάζι, τους ανέμους και τους ανεμοστρόβιλους, καλούνται να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στο φυτικό τους κεφάλαιο και να περιμένουν την αποζημίωση.»
Η παρέμβαση καταλήγει λέγοντας: «Επειδή οι αγρότες έχουν υποστεί πολλά πλήγματα με αδιευκρίνιστα να παραμένουν ακόμη τα θέματα των συντάξεών τους, των επιδοτήσεων, των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων, είναι απαραίτητη και δίκαιη η τάχιστη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να διασφαλισθεί  η κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους.».
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.       Έχετε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχεία ενεργοποίηση των αρμοδίων αρχών  προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές;
2.         Έχετε χρονοδιάγραμμα για την πορεία της διαδικασίας και την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες;». 
 


Πηγή: ekriti.gr