Δανειστική βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου

10:22 π.μ. - Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
10:05 π.μ. - Κυρ, 26/22/2019
Image: Δανειστική βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου

Η λήξη των μαθημάτων στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων και από μια εκδήλωση στο Νοσοκομείο της πόλης

Στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας με το όνομα Ράλι Ανάγνωσης που απευθύνθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου και στους Γονείς τους, δημιουργήθηκε μια μικρή Δανειστική Βιβλιοθήκη για το Νοσοκομείο. Τα βιβλία για την διεξαγωγή του πολιτιστικού προγράμματος του Σχολείου παραχώρησε η Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Μια σειρά από αυτά αποφασίστηκε να αποτελέσουν τον πυρήνα της μικρής Δανειστικής Βιβλιοθήκης για τους Νοσηλευόμενους και τους Συνοδούς του Γ. Νοσοκομείου Ιεράπετρας. 
 
Η παράδοση των βιβλίων στον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αρακαδάκη έγινε από τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς κ.Στέλλα Πιθαρούλιου και κ.Άννα Απιδιανάκη. Οι μαθητές παρουσίασαν το πρόγραμμα στον Διοικητή και εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην δημιουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης. «Είναι πολύ σημαντικό», είπαν, «να σκεφτόμαστε τους συμπολίτες μας στις δύσκολες ώρες τους, και να τους δίνουμε την ευκαιρία να «αποδρούν» μέσα από τη λογοτεχνία. Οι εμπειρίες που αποκομίζουμε μέσα από τα βιβλία μάς κάνουν να αγαπάμε περισσότερο το συνάνθρωπό μας». Τόνισαν επίσης ότι η «βιβλιοθήκη αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο αν τη σεβαστούν οι συνδημότες μας, και αν κάνουν ό,τι μπορούν για να την εμπλουτίσουν». Η συντονίστρια εκπαιδευτικός κ.Στέλλα Πιθαρούλιου μίλησε για την ανάγκη να γίνει το σχολείο κέντρο συνεργασίας και ενημέρωσης. Μέσα από αυτό μπορεί να διοχετευτεί μεγάλη βοήθεια στους γονείς από διάφορους φορείς. Ανέφερε για  παράδειγμα τη φετινή συνεργασία του σχολείου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, με το οποίο πραγματοποίησαν Σχολή Γονέων και μια ομιλία με θέμα τον εθισμό με αποδέκτες όλους τους δημότες της Ιεράπετρας. Τέτοιες δράσεις πρέπει να εμπλουτιστούν και να τονωθούν από όλους τους φορείς έμπρακτα. 
 
Ο Διοικητής κ. Αρακαδάκης ευχαρίστησε για την κίνηση αυτή τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη Σχολική Επιτροπή. «Τα βιβλία», είπε, «θα τοποθετηθούν κοντά στην Παιδιατρική Κλινική για να φανούν χρήσιμα στα παιδιά και τους συνοδούς τους Είναι σημαντικό που μαθητές του Γυμνασίου μαθαίνουν από νωρίς την προσφορά στον συνάνθρωπο». Από κοινού απηύθυναν ευχαριστίες στον συμπολίτη μας Αντώνη Δημητρά που προσέφερε το μικρό έπιπλο για τη βιβλιοθήκη. 
 
Όσον αφορά στην έκβαση του Ράλι Ανάγνωσης, στον διαγωνισμό που έγινε νικητές ήταν οι μαθητές: 
 
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Τοκατλίδου Ειρήνη της Α΄τάξης με έπαθλο μια διανυκτέρευση για δύο άτομα στο Ξενοδοχείο Porto Belisario με ημιδιατροφή. Το έπαθλο είναι προσφορά του Ξενοδοχείου, και ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες….
Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Λαθουράκης Βαλάντης της Γ΄τάξης, και το τρίτο ο Καπαράκης Μιχάλης της Α΄τάξης. Και οι δύο πήραν από ένα στυλό με ενσωματωμένο USB 16GB.