Δεν υπάρχει θέμα φυγής των δικαστηρίων από τη Νεάπολη

8:58 π.μ. - Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016
08:09 π.μ. - Τετ, 28/58/2016
Image: Δεν υπάρχει θέμα φυγής των δικαστηρίων από τη Νεάπολη

«Δεν υπάρχει θέμα φυγής των δικαστηρίων από τη Νεάπολη», διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ με αφορμή την έντονη ανησυχία που έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Είναι αλήθεια πως έχει καταγραφεί προβληματισμός, πολλά ερωτηματικά και έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να μετακινηθούν τα Δικαστήρια του Λασιθίου που εδρεύουν στη Νεάπολη. Πρόκειται για φόβο που εδράζεται στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συμβεί τα χρόνια των μνημονίων στην περιφέρεια με την κατάργηση τοπικών υπηρεσιών, στοιχείο που οδηγεί σε αποψίλωση δημόσιων υποδομών, την οποία έχει υποστεί και η Νεάπολη.
 
Όπως είπε ο κ. Θραψανιώτης, είχε μια σύντομη συνάντηση όπου συζήτησε το θέμα αυτό με τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας του να αποσαφηνίσει τι πρόκειται να συμβεί. «Είχαμε μια συζήτηση με τον Υπουργό για την ασφάλεια και για την αστυνόμευση των δικαστηρίων. Με κατηγορηματικό τρόπο με διαβεβαίωσε πως όχι μόνο δεν θα φύγουν τα δικαστήρια από τη Νεάπολη αλλά θα αναβαθμιστεί και η λειτουργία τους, δεδομένου ότι θα αποκτήσουν τα δικαστήρια της Νεάπολης ένα σύγχρονο σύστημα καταγραφής των πρακτικών που θα λειτουργεί με ηλεκτρονικό τρόπο και υπολογιστές», δήλωσε ο κ. Θραψανιώτης.
 
Η δήλωση αυτή του υπουργού, όπως εξηγεί ο Λασιθιώτης βουλευτής, αποτυπώνει τον σχεδιασμό του υπουργείου δικαιοσύνης και καταρρίπτει επί της ουσίας κάθε ενδεχόμενο να προκύψει πρόβλημα με τα Δικαστήρια.
 
Πηγή : www.anatolh.com