Δήμαρχος Ιεράπετρας: “Κύριε Καλλιονάκη, μπορεί να θέλετε αλλά δεν μπορείτε”

3:32 μ.μ. - Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021
03:02 μ.μ. - Σάβ, 20/32/2021
Image: Δήμαρχος Ιεράπετρας: “Κύριε Καλλιονάκη, μπορεί να θέλετε αλλά δεν μπορείτε”

Απάντηση Καζαντζάκη στην πρόσφατή συνέντευξη Καλλιονάκη για θεάματα Νοσοκομείου Ιεράπετρας

«Διαβάζοντας κανείς τη συνέντευξη του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη, καταλαβαίνει ότι για μία ακόμη φορά βρίσκεται σε αδυναμία κατανόησης των γεγονότων και δε σέβεται ούτε τον δικό του ρόλο, ούτε τον θεσμικό ρόλο του εκλεγμένου Δημάρχου.

Αρχικά να υπενθυμίσω στον κ. Καλλιονάκη ότι η Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον στηρίξαμε έμπρακτα παρέχοντας του τόσο υλικά και προμήθειες που χρειαζόταν (υλικά ύδρευσης, προκάτ κατασκευή κ.α.), όσο και συνεργεία του Δήμου για την εκτέλεση κάποιων απαραίτητων εργασιών στον αύλειο χώρο (ανακατασκευή δαπέδου από μπετόν για τοποθέτηση λυόμενης αίθουσας, επισκευή πεζοδρομίου, κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ κ.α.), όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη φωτογραφία που ο ίδιος δημοσιεύει και στην οποία απεικονίζονται υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ας μη ξεχνάει, επίσης, πως ήμουν εκείνος που ήρθα σε αντιπαράθεση με τον Διοικητή των διασυνδεόμενων Γ. Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ και Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ», κ. Ανδρεαδάκη Εμμανουήλ, την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κα Μπορμπουδάκη Ελένη και με κυβερνητικούς παράγοντες διαμαρτυρόμενος για τη μη συμμετοχή του ιδίου στην Επιτροπή των Διασυνδεόμενων νοσοκομείων κάτι που το θεωρούσα και το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Ας μη ξεχνάει, επίσης, τη συνάντησή μας στο νοσοκομείο και την αμέριστη στήριξη που του είχα προσφέρει στην από κοινού διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Είναι ντροπή, κύριε Καλλιονάκη, να ισχυρίζεστε ότι παραλάβατε διαλυμένο νοσοκομείο εκμηδενίζοντας τις προσπάθειες των προκατόχων σας, οι οποίοι ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, επιτέλεσαν σημαντικό έργο εν μέσω μάλιστα και μνημονίων.

Περισσότερο, όμως, είναι ντροπή να ισχυρίζεστε ότι έχετε δώσει μάχες για το Νοσοκομείο. Μάχες για το νοσοκομείο, έχουν δώσει οι ίδιοι οι Γεραπετρίτες από των οποίων το υστέρημα και μόνο επιχειρήσατε να πραγματοποιήσετε κάποιες εργασίες- οι οποίες τώρα έχουν ξαφνικά σταματήσει- χωρίς μελέτη και σχεδιασμό και κυρίως χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Έπρεπε να προηγηθεί καταγγελία (05/10/2020) και αυτοψία της Πολεοδομίας του Δήμου Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο (15/11/2020) για να βγάλετε άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας (24/11/2020) εκ των υστέρων, η οποία ακόμη και τώρα δεν σας καλύπτει πλήρως για όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοσοκομείο και για τις οποίες περιμένουμε επίσημη απάντηση από την 7η ΥΠΕ για τη νομιμότητά τους ή μη.

Κύριε Καλλιονάκη, υπηρετώ από την εκλεγμένη θέση του Δημάρχου για τρίτη συνεχόμενη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν είμαι διορισμένο κομματικό στέλεχος, όπως εσείς, που αποσκοπεί να χτίσει το πολιτικό του προφίλ. Αυτή τη στιγμή- για να γνωρίζετε- στο Δήμο της Ιεράπετρας μελετώνται, δημοπρατούνται και υλοποιούνται έργα που φτάνουν τα 50.000.000€. Έργα καθόλα νόμιμα και εγκεκριμένα που για να λάβουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις έχουμε αφιερώσει πολύ κόπο και προσπάθεια. Δεν αποφασίζουμε εν μία νυκτί με θράσος και ιδιοτέλεια την εκτέλεση μη νόμιμων έργων και εργασιών αδιαφορώντας για μελλοντικές επιπτώσεις και ακυρώνοντας προηγούμενες νόμιμες μελέτες και σχεδιασμό. Ο Δήμος όπως και το Νοσοκομείο έχουν συνέχεια και οφείλουμε να σεβόμαστε αυτόν που θα αναλάβει μετά από εμάς και να μην παραδώσουμε ένα παράτυπο χάος.

Επομένως, κ. Αναπληρωτή Διοικητά, το «ανέβασμα ταχυτήτων» μάλλον για εσάς σημαίνει παράβλεψη νόμιμων διαδικασιών το οποίο λυπόμαστε αλλά δε θα το ακολουθήσουμε ποτέ σαν συμβουλή.

Οι Ιεραπετρίτες στο Νοσοκομείο τους:

Δεν θέλουν μπαλώματα.

Δεν θέλουν μεταχειρισμένα μηχανήματα.

Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό το καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας.

Δεν θέλουν να φεύγουν οι γιατροί.

Δεν θέλουν το νοσοκομείο να μετατραπεί σε ιατρεία.

Απαιτούν από την Κυβέρνηση ένα σύγχρονο Νοσοκομείο:

στελεχωμένο με μόνιμο ιατρικό προσωπικό,

με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και

τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Η αναβάθμιση και η αναδιάρθρωση του Νοσοκομείου δεν πραγματοποιείται με τα χρήματα που σας παρείχε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, αλλά μέσα από την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ύστερα και από την κατάθεση ώριμων και εμπεριστατωμένων μελετών, των οποίων την αρμοδιότητα για τη σύνταξη την έχετε εσείς σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ.

Όλα τα παραπάνω, προϋποθέτουν έναν Αναπληρωτή Διοικητή με εμπειρία και στη διοίκηση και στα έργα, προσόντα που εσείς έχετε δείξει έως τώρα ότι δεν διαθέτετε.

Κύριε Καλλιονάκη, μπορεί να θέλετε, αλλά δεν μπορείτε. Η ευκαιρία που σας δόθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση με τον διορισμό σας να αναβαθμίσετε ουσιαστικά το νοσοκομείο, όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Η ευθύνη βαραίνει όσους σας τοποθέτησαν στη θέση αυτή. Είναι ένα λάθος που επιμένουμε ότι θα πρέπει να επανορθωθεί άμεσα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας