Διευθυντής ΠΟΥ: Έδειξε τις χώρες πρότυπο στην καταπολέμηση της πανδημίας

2:57 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Τετ, 30/57/2020
Image: Διευθυντής ΠΟΥ: Έδειξε τις χώρες πρότυπο στην καταπολέμηση της πανδημίας

Ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, με μήνυμα του αναφέρθηκε στις χώρες που δίνουν το παράδειγμα στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας ενώ τόνισε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ανατραπεί η πορεία του ιού

Λίγες ώρες μετά την επίσημη καταγραφή 1 εκατομμυρίων ζωών που χάθηκαν από τον κορονοϊό, ο διευθυντής του ΠΟΥ απηύθυνε το δικό του μήνυμα στη κοινή γνώμη.

Οι χώρες που αντιμετώπισαν καλύτερα την πανδημία

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πλέον χαθεί από το COVID-19 και πολλοί άλλοι υποφέρουν λόγω της πανδημίας. Αυτό το ορόσημο είναι μια δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, αλλά υπάρχουν λάμψεις ελπίδας που μας ενθαρρύνουν τώρα και στο εγγύς μέλλον. Μόλις εννέα μήνες μετά τον εντοπισμό του ιού, ορισμένοι από τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο έχουν αναπτύξει συλλογικά τεστ για τη διάγνωση περιπτώσεων, εντόπισαν θεραπείες όπως κορτικοστεροειδή για τη μείωση της θνησιμότητας στις πιο σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 και παρήγαγαν υποψήφια εμβόλια που τώρα βρίσκονται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών.

Ενώ περιμένουμε περαιτέρω ανακαλύψεις, έχουμε δει ότι ο ιός μπορεί να συγκρατηθεί αποτελεσματικά μέσω της εφαρμογής δοκιμασμένων μέτρων δημόσιας υγείας.. Με τη σωστή υποδομή ετοιμότητας, πολλές χώρες ήταν σε θέση να ενεργήσουν νωρίς για να περιορίσουν τα κρούσματα πριν από την έξοδο από τη μετάδοση.

Η Ταϊλάνδη διαθέτει ένα καλά ιατρικό σύστημα ιατρικής και δημόσιας υγείας Ενημερωμένοι από τις καλύτερες διαθέσιμες επιστημονικές συμβουλές, καθώς και ένα εκπαιδευμένο και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό της κοινότητας, οι αρχές της Ταϊλάνδης ενήργησαν αποφασιστικά για την καταστολή του ιού, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού .

Η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που γνώρισε μεγάλο ξέσπασμα εκτός Κίνας, και από πολλές απόψεις ήταν πρωτοπόρος για άλλες χώρες. Μαθαίνοντας από την εμπειρία του Γουχάν, η Ιταλία έθεσε ισχυρά μέτρα και κατάφερε να μειώσει τη μετάδοση και να σώσει πολλές χιλιάδες ζωές. Η εθνική ενότητα και αλληλεγγύη, σε συνδυασμό με την αφοσίωση και τη θυσία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, και η εμπλοκή του ιταλικού λαού βοήθησαν να τεθεί υπό έλεγχο το ξέσπασμα.

dikaiologitika.gr