Δήμαρχος για ΤΕΙ Ιεράπετρας: «Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις. Δεν μας πείθουν και δεν μας καθησυχάζουν»

8:38 π.μ. - Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
08:07 π.μ. - Παρ, 27/38/2018
Image: Δήμαρχος για ΤΕΙ Ιεράπετρας: «Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις. Δεν μας πείθουν και δεν μας καθησυχάζουν»

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκο Κατσαράκη

 
Το επιτακτικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας της Ιεράπετρας για επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας μονοπώλησε τη συζήτηση στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκο Κατσαράκη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρύτανη για τις συναντήσεις του με τους πρώην υπουργούς παιδείας κ. Μπαλτά και κ. Φίλη που παρά τις δεσμεύσεις τους περί επαναλειτουργίας του ΤΕΙ ο νυν υπουργός κ. Γαβρόγλου δεν έχει προβεί σε περαιτέρω ενέργειες ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 
 
Επιπλέον, ο κ. Κατσαράκης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και για το σχέδιο Αθηνά που προβλέπει τη λειτουργία ενός νέου τμήματος στον Δήμο Ιεράπετρας.
 
Από τη μεριά του ο κ. Κατσαράκης αναφέρθηκε στις αλλαγές που αναμένονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ερχόμενο διάστημα και στην ανάγκη να υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το ΤΕΙ Ιεράπετρας μέχρι την οριστικοποίηση των αλλαγών. 
 
Στα πλαίσια της εν λόγω συνάντησης ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:
 
«Το αίτημά μας για άμεση επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας είναι σαφές και καθόλου διαπραγματεύσιμο.
 
Έπειτα από αίτημά μου ο κ. Κατσαράκης θα επισκεφτεί την Ιεράπετρα στις αρχές του Αυγούστου και θα βρεθεί στους χώρους του ΤΕΙ ώστε να έχει και ο ίδιος μία εικόνα των εγκαταστάσεων.
 
Δε μας αρκούν οι υποσχέσεις. Δε μας πείθουν και δεν μας καθησυχάζουν.
 
Διεκδικούμε και απαιτούμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουμε λάβει από την παρούσα Κυβέρνηση για επανέναρξη της λειτουργίας του ΤΕΙ Ιεράπετρας άμεσα και με σαφές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών»