Δήμαρχος Ιεράπετρας: Δεν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του προέδρου της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ, εκτός εάν επιμείνει

9:34 π.μ. - Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
09:04 π.μ. - Δευ, 24/34/2017
Image: Δήμαρχος Ιεράπετρας: Δεν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του προέδρου της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ, εκτός εάν  επιμείνει

Και άλλοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μπορεί να είναι πικραμένοι αλλά δεν βγήκαν στα μέσα να το εκφράσουν

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη φιλοξένησε σήμερα ο ΗΧΩ fm 99,8  o  οποίος μίλησε για την πικρία που εξέφρασε  κατά  την  παραίτησή του ο   πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Μανώλη Φραγκούλη ο οποίος , σημειωτέων , έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος οικονομικών και πριν λίγο καιρό είχε αντικατασταθεί με απόφαση  του Δημάρχου από την νυν αντιδήμαρχο κα Χρύσα Χατζημαρκάκη , οικονομολόγο 
Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων. Δεν αντιμετωπίζω τους συνεργάτες μου ανάλογα με τις ψήφους που πήραν τις εκλογές. Στην πορεία μας μέσα στον Δήμο καθένας κρίνεται για το έργο του. Η αλλαγή έγινε στα πλαίσια του νόμου του Καλλικράτη που κάθε δυο μιση χρόνια ο Δήμαρχος μπορεί να προχωρά σε αλλαγές προσώπων  αντιδημάρχων . Υπάρχουν ικανά στελέχη που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ιεράπετρας και θεωρώ ότι θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία. Ο κ. Φραγκούλης  ήταν αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών και στο πλαίσιο των αλλαγών,   του πρότεινα τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ή τη θέση του προέδρου της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ  και επέλεξε τη δεύτερη.  Τα οικονομικά του δήμου είναι μια δύσκολη υπόθεση υπάρχουν διάφορα θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, η κα Χατζημαρκάκη είναι οικονομολόγος και  ανέλαβε  τις αρμοδιότητες αυτές πιο νωρίς σε σχέση με τις αλλαγές στους άλλους αντιδημάρχους ώστε να είναι έγκαιρα ενήμερη για αυτόν τον σημαντικό τομέα. Από εκεί και πέρα και κάποιοι άλλοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους   μπορεί να είναι πικραμένοι αλλά δεν βγήκαν  στα μέσα να το εκφράσουν. Δεν έχω καταλάβει γιατί παραιτήθηκε ο κ. Φραγκούλης από πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  δεν θα κάνω δεχτή την παραίτηση του. Εάν ο ίδιος επιμείνει τότε θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες για να αναλάβει νέο πρόσωπο στη θέση αυτή, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καλαντζάκης .


Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στην αγροτική έκθεση AGROEXPO 2017 Μαιου στην Ιεράπετρα  , στην αξιοποίηση των χώρων στην ΑΓΡΕΞ και στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον δήμο, στα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νερό και το έργο της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου προς το Φράγμα Μπραμιανών επισημαίνοντας την αναγκαιότητα χρηματοδότησής του.  
Μίλησε ακόμη για τις μελέτες που γίνονται από την τεχνική υπηρεσία για την ανάπλαση των χώρων γύρω από το παραλιακό γυμναστήριο και το φρούριο Καλέ , για τη δημοπράτηση έργων που επίκεινται  στο Κάτω Χωριό και τον Κουτσουρά άλλα και για το θέμα με την κακή κατάσταση στους δρόμους της πόλης όπου έχουν δημιουργηθεί πολλές λακούβες οι οποίες αναμένεται να κλείσουν με το που βελτιωθεί ο καιρός.
 


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: