ΔΝΤ: Προχωρήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

6:29 π.μ. - Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017
06:10 π.μ. - Τετ, 11/29/2017
Image: ΔΝΤ: Προχωρήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

«Δεν ζητάμε νέα μέτρα»

Προχωρήστε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το ταχύτερο δυνατό, είναι το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση το ΔΝΤ, μιλώντας για κρίσιμη μεταρρύθμιση -στον απόηχο των πιέσεων για το ζήτημα και από το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών. Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις της πρώτης φάσης με τους θεσμούς, δεν ζητάμε νέα μέτρα, παραμένει η ανάγκη για βιώσιμη λύση στο χρέος σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου. 
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου κατά τη σημερινή ενημέρωση στην Ουάσινγκτον τόνισε ότι «η πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κρίσιμη, είναι μια σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση» , η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
 
«Ενθαρρύνουμε τις αρχές στο να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό», τόνισε, καθώς το Ταμείο εκτιμά ότι η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Πρόοδος με τους θεσμούς
 
Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφηκε σημαντική πρόοδος και επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Νοεμβρίου.
 
«Έγινε καλή πρόοδος στις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο του προγράμματος» είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει πλήρης ατζέντα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τα κεντρικά γραφεία των θεσμών, ενώ η επιστροφή στην Αθήνα προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου.
Δεν ζητάμε νέα μέτρα
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και συνεπώς δεν απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση.
 
Επιμένουμε για βιώσιμη λύση στο χρέος
 
Ο ίδιος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει και στη χρηματοδότηση του απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του χρέους.
 
Δεν παρέλειψε δε να διευκρινίσει ότι το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται στο σκέλος αυτό, καθώς οι συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους διεξάγονται μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Επανέλαβε πάντως ότι η θέση του ΔΝΤ παραμένει σταθερή ως προς το ότι για να υπάρξει χρηματοδότηση από το Ταμείο θα πρέπει να γίνει σημαντική ελάφρυνση χρέους, και ως προς το εξακολουθεί να χρειάζεται «χρειάζεται βιώσιμη λύση» για το χρέος.
 
 
Πηγή: in.gr