Ε. Μπορμπουδάκη: Ετοιμαζόμαστε για νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:07 π.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Τρί, 22/07/2019
Image: Ε. Μπορμπουδάκη: Ετοιμαζόμαστε για νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Σύντομα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η νέα Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» με τη Μαρία Τσαγκαράκη. Η κα Ελένη Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΔΥΠΕ για τα νοσοκομεία του νησιού και απάντησε σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Σημείωσε ότι η διοίκηση των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου  είναι από  τις πιο δύσκολες πανελλαδικά διότι η γεωγραφική δομή του νομού δημιουργεί προβλήματα προσβασιμότητας. Επιπλέον πολλές φορές γίνονται προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών ή άλλου προσωπικού, για διάφορους λόγους όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση, κάτι που συμβαίνει γενικά με τα περιφερειακά νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα στο προσωπικό ώστε να επιλέγουν νοσοκομεία της περιφέρειας και στο κομμάτι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι, τόνισε.  
 
Επεσήμανε στη συνέχεια την αναγκαιότητα να στελεχωθεί το νοσοκομείο Ιεράπετρας έτσι ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται από αυτό χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλα. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν και οι διακομιδές ασθενών. Για την παθολογική κλινική σημείωσε ότι  το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την πρόσληψη ενός μόνο γιατρού. Θα  πρέπει συνολικά να δούμε τη λειτουργία μιας  κλινικής  με τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό. Ωστόσο είναι σε εκκρεμότητα μια θέση μόνιμου Παθολόγου ο οποίος αναμένεται να έρθει προσεχώς. Επιπλέον στην προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών θα προβλέπονται θέσεις καρδιολόγου, αναισθησιολόγου, ιατρού βιοπαθολογίας, παιδιάτρου. Βαρύτητα θα δοθεί και στο πώς θα μπορέσει να στηριχτεί και η γυναικολογική κλινική. Σύντομα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο  ώστε από κοντά να μιλήσει με το προσωπικό, την ώρα μάλιστα που τρέχουν οι διαδικασίες πανελλαδικά για αλλαγές στους διοικητές των νοσοκομείων.
 
Η κα Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε και στον αξονικό τομογράφο λέγοντας ότι το προσωπικό εκπαιδεύεται και μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση θα κινηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση του προσωπικού ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο αξονικός. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Μπορμπουδάκη: