Εξαφάνιση Μαντλίν: Βασικός ύποπτος ένας έγκλειστος παιδόφιλος 13 χρόνια μετά

11:32 π.μ. - Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Πέμ, 04/32/2020
Image: Εξαφάνιση Μαντλίν: Βασικός ύποπτος ένας έγκλειστος παιδόφιλος 13 χρόνια μετά

Έκανε διαρρήξεις σε εξοχικά και βρισκόταν στο θέρετρο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια ΜακΚαν

Εχουν περάσει 13 χρόνια, όμως ο φάκελος της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν παραμένει ανοιχτός και οι Αρχές φαίνεται ότι κοντεύουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Η γερμανική αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο έναν 43χρονο σεσημασμένο παιδόφιλο, έχοντας «αρκετές αποδείξεις» στα χέρια της. Ο παιδόφιλος έκανε διαρρήξεις σε εξοχικά και βρισκόταν στο θέρετρο όπου έκανες διακοπές η οικογένεια ΜακΚαν τη νύχτα που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007.

Η γερμανική αστυνομία αναφέρει πως ο βασικός της ύποπτος είχε καταδικαστεί δύο φορές για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών και γυναικών. Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε σε ηλικία 3 ετών, από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Ο 43χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και το 2008, ωστόσο στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις έρευνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από το 2017 και μετά, όπου οι έρευνες επικεντρώθηκαν πάλι σε αυτόν, ο 43χρονος έκανε διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου και τουριστικά καταλύματα στην περιφέρεια Αλγκάβρε στην οποία ζούσε από το 1995 έως το 2007.

Οπως αναφέρει η Daily Mail οι Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε την Μαντλίν και μετέπειτα την δολοφόνησε, παρότι οι βρετανικές Αρχές επιμένουν στο σενάριο της απαγωγής και της εξαφάνισης, θεωρώντας ότι το κορίτσι βρίσκεται εν ζωή. Η Scotland Yard αναφέρει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο 43χρονος είχε μια συνομιλία περίπου μια ώρα πριν την απαγωγή της Μαντλίν με ένα άτομο που χρησιμοποιούσε πορτογαλικό αριθμό και θεωρείται «βασικός μάρτυρας» και όχι ύποπτος. Οι Αρχες έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο οχημάτων τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε ο 43χρονος και κατά τους Γερμανούς «έχουν χρησιμοποιηθεί σε αδικήματα». Ο 43χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή κι εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανής δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.

ethnos.gr