Εγκρίνεται η επέκταση του Βενιζέλειου

5:06 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018
05:02 μ.μ. - Παρ, 02/06/2018
Image: Εγκρίνεται η επέκταση του Βενιζέλειου

Προϋπολογισμού 12,7εκ.ευρώ από το Ε.Π.«ΚΡΗΤΗ 2014 - 2020»

Με απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενέκρινε το έργο επέκτασης του Βενιζελείου Νοσοκομείου. 
 
Με την εξέλιξη αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.
 
Ανάδοχος για το έργο επέκτασης του Βενιζελείου αναδείχτηκε η εταιρεία «ΤΟΜΗ», η οποία και είχε δώσει τη μεγαλύτερη έκπτωση 61%.
 
Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 12,7 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014 - 2020» ενώ με την κατασκευή των νέων αυτών πτερύγων, αναμένεται να αυξηθούν οι κλίνες για τους ασθενείς, κατά συνολικά 86.
 
Το κτίριο θα είναι συνδεδεμένο και θα λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με το υφιστάμενο νοσοκομείο, σε όλα τα επίπεδα. Η συνολική δυναμικότητα των νέων πτερύγων σε κλίνες, ανέρχεται συνολικά σε:
 
80 κλίνες Παθολογικής Νοσηλευτικής Μονάδας
3 κλίνες σε Εφημερία
3 κλίνες σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων
Για την κατασκευή, προβλέπονται εργασίες όπως: θεμελίωση φέροντος οργανισμού, αρχιτεκτονικές εργασίες (τοιχοποιίες, σοβάδες, επενδύσεις, δάπεδα, κουφώματα) και ηλεκτρομηχανικές εργασίες, με την συνολική μικτή επιφάνεια των νέων πτερύγων να είναι 6.530 τ.μ., κατανεμημένη σε 4 επίπεδα (Υπόγειο/Iσόγειο/1ος/2ος) ενώ προβλέπονται και 570 τ.μ. ημιυπαίθριοι χώροι.
 
 
Πηγή : efsyn.gr