Εγκρίθηκε πρόταση του ΚΤΕΛ για διαδρομές λεωφορείων στον νέο σταθμό Ιεράπετρας

11:02 π.μ. - Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017
11:06 π.μ. - Τρί, 20/02/2017
Image: Εγκρίθηκε πρόταση του ΚΤΕΛ για διαδρομές λεωφορείων στον νέο σταθμό Ιεράπετρας

Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (συνέντευξη Μ. Λουτσέτη)

Στα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο  αναφέρθηκε μιλώντας στον ΗΧΩ fm 99,8 ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης.  Από τα πιο σημαντικά ήταν οι διαδρομές προσπέλασης λεωφορείων στο νέο σταθμό του ΚΤΕΛ και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος το ΚΤΕΛ πρόκειται να μεταφερθεί σε νέο χώρο και για αυτό μάλιστα έχει αγοράσει ακίνητο για να γίνει ο νέος σταθμός.   Είχε  καταθέσει  προτάσεις  σχετικά με την  κίνηση των λεωφορείων  και μετά από συνεδριάσεις στις αρμόδιες δημοτικές  επιτροπές  και τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο επιλέχθηκε τελικά  η καλύτερη δυνατή πρόταση.  
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ή πρόκειται να συζητηθούν καθώς χθες η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί σήμερα, ήταν η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην προς απαλλοτρίωση ζώνη του δρόμου παράκαμψη Ιεράπετρας Γρα Λυγιάς. Για τον  περιφερειακό  της Γρα Λυγιάς υπάρχει οριστική μελέτη δεν έχουν προχωρήσει όμως κάποιες άλλες  ενέργειες. Είναι  ένας δρόμος χρήσιμος για την περιοχή  το οδικό δίκτυο της οποία είναι επιβαρυμένο λόγων των βαρέων οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.   Η αναστολή ανανεώνεται  κάθε δυο χρόνια  και προβλέπει την  αναστολή της έκδοσης αδειών  20 μ. εκατέρωθεν του  άξονα.  
Συζητήθηκε ακόμη η ανόρυξη εφεδρικής γεώτρησης στη θέση Πολιανά της Τ.Κ. Μύθων Δήμου Ιεράπετρας  με έξοδα και δαπάνες λειτουργίας  του ΤΟΕΒ χθες  ψηφίστηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΤΟΕΒ και Δήμου  για τη λειτουργία της συγκεκριμένης γεώτρησης . Επόμενα βήματα η έγκριση της ανόρυξης από την Υπηρεσία Υδάτων η οποία θα υποδείξει και την ακριβή θέση που θα γίνει αυτή.
Ένα ακόμη θέμα, αρμοδιότητά του,  που θα συζητηθεί  στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση είναι η διαμόρφωση δημοτικού κτιρίου για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Τέλος ο κ. Λουτσέτης ανέφερε ότι αύριο το βράδυ στο Μακρύ Γιαλό στις 7.30 μ.μ.  θα γίνει συνάντηση και συζήτηση με τους τοπικούς φορείς για την αναθεώρηση του ΣΧΟΟΑΠ .
 

Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Λουτσέτη: