Εκατοντάδες οι κλήσεις στη Γραμμή SOS από την Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

3:10 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
03:01 μ.μ. - Πέμ, 16/10/2020
Image: Εκατοντάδες οι κλήσεις στη Γραμμή SOS από την Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη, Νομική Συμβουλευτική και φιλοξενία σε δομές, τα αιτήματα των θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας που καταγράφονται μέσα από τη Γραμμή SOS

Στις 1.237 ανέρχονται οι κλήσεις που έχουν γίνει μόνο στη συγκεκριμένη γραμμή από το 2011 έως το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον 98.4 η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης Κατερίνα Βλασάκη.

Μάλιστα τη διετία 2018 – 2019 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν περισσότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια, με πρώτο το Ηράκλειο κι ακολούθως τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Αναφορικά με τα αιτήματα των καλούντων σε βοήθεια το 41,58% ζητά ψυχοκοινωνική υποστήριξη, το 27,09% Νομικές συμβουλές και το 7 -8% φιλοξενία.

Σε ζητούμενο – πρόκληση παράλληλα αναδεικνύεται ο γρήγορος συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη διαχείριση των καταγγελιών.

Τα παραπάνω αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθούν σε ανοιχτή ημερίδα που αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Ημερίδα για την έμφυλη βία

Η Περιφέρεια Κρήτης (Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνου) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο, «Έμφυλη Βία», στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Προώθησης Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018 - 2020» με τη σύμπραξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, αύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο Ρέθυμνο, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, λέει στον 98.4.

hxonews

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς τα ζητήματα έμφυλης βίας αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο με εκτεταμένες αιτίες, συνέπειες και αποτελέσματα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία για την έκταση και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής και έμφυλης βίας και η προώθηση καινοτόμων πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

neakriti.gr