Έντονη κριτική Τσίπρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

12:02 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
12:04 μ.μ. - Πέμ, 30/02/2020
Image: Έντονη κριτική Τσίπρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

Ο Αλ. Τσίπρας κινήθηκε σε έντονους τόνους κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαδέχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12.00, στο βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επικεφαλήςς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του κινήθηκε σε έντονους τόνους ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο και για τις επιλογές της όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αρχικά ότι απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση οι πολίτες βρέθηκαν μπροστά από τις πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη μάχη καθώς έθεσαν σε προτεραιότητα «την ανθρώπινη ζωή, τη ζωή του διπλανού τους, τη Δημόσια υγεία.

«Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ, ίσα-ίσα, ότι η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο. Όπως και οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης. Και λέω το αυτονόητο με τη θετική του έννοια, γιατί συχνά, στη χώρα μας τουλάχιστον, το αυτονόητο είναι αγαθό εν ανεπαρκεία. Αλλά το αυτονόητο δεν αρκούσε. Και δεν αρκεί. Ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από σοβαρές παραλείψεις, λάθη, και απόπειρες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης μιας δραματικής κατάστασης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που της έδωσε η κοινωνία στην πρώτη φάση της πανδημίας.

cretalive.gr