Επείγουσα έκκληση για τεστ στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται από δήμο σε δήμο στο Λασίθι

11:18 π.μ. - Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Παρ, 05/18/2021
Image: Επείγουσα έκκληση για τεστ στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται από δήμο σε δήμο στο Λασίθι

Ο Π. Σαρρής πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον Ηχώ 99,8

Με το Λασίθι να παραμένει στο κόκκινο, την Κυριακή αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων για το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος που έχουν σταλεί προς ανάλυση. Ο κ. Παναγιώτης Σαρρής πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας και καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι το ιολογικό εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης προφανώς είχε τις προκαταρκτικές εκείνες ενδείξεις για την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους και για αυτό τα δείγματα στάλθηκαν προς ανάλυση στην Αθήνα όπως προβλέπεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα στην Κυριακή, ανέφερε ο κ. Σαρρής. Εξηγώντας στη συνέχεια για ποιους λόγους το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού φαίνεται να εντοπίζεται σε όλο το Λασίθι λέγοντας πως ναι μεν τώρα υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στον Άγιο Νικόλαο , τις προηγούμενες όμως ημέρες υπήρχαν κρούσματα και στη Σητεία και σε Ιεράπετρα. Ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε τις αναλύσεις που θα ανακοινωθούν την Κυριακή. Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι το φθινόπωρο το νησί και ο νομός δεχόταν Βρετανούς επισκέπτες, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι ένα θέμα που προβληματίζει είναι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετακινούνται από τη μια πόλη στην άλλη για να κάνουν μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το θέμα συζήτησε μαζί και με τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας του δήμου κ. Σαραντώνη. Ήρθε επίσης σε επαφή με τους Διευθυντές εκπαίδευσης Λασιθίου. Μάλιστα υπήρξε επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας. Αυτό που αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας είναι να σταλεί μια επιστολή προς τους Δημάρχους των τριών μεγάλων πόλεων του νομού και να ζητήσουν να γίνει υποχρεωτικός ο εβδομαδιαίος έλεγχος με τεστ, τουλάχιστον, των εκπαιδευτικών που μετακινούνται μεταξύ των πόλεων γιατί είναι ορατοί οι κίνδυνοι. Η διενέργεια τεστ δεν είναι υποχρεωτικός. Εκτιμάμε ότι θα πρέπει να γίνονται συχνά τεστ. Επιπλέον χρειάζεται να ασκηθεί πίεση ώστε κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, είπε ο κ. Σαρρής εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την άποψη ότι τα σχολεία θα έπρεπε για πολλούς λόγους να παραμείνουν κλειστά. Κλείνοντας είπε ότι είναι μια ευκαιρία τώρα που ο νομός είναι στο κόκκινο να διεκδικηθούν επιπλέον χρήματα για να μπορέσουν οι δήμοι να προμηθευτούν περισσότερα τεστ.