Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο - ΙΧ σκότωσε γυναίκα και παιδί (βίντεο)

8:53 π.μ. - Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016
08:10 π.μ. - Δευ, 17/53/2016
Image: Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο - ΙΧ σκότωσε γυναίκα και παιδί (βίντεο)

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στη Λητή, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, έξω από την οποία νωρίτερα 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της, μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.
 

Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιος της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους έξω από το Κέντρο.
 
Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.
 
Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Ο οδηγός συνελήφθη από το A Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.