Επιστολή Δημάρχου στον υπουργό υγείας για τη μη συμμετοχή της Ιεράπετρας στο ΔΣ των Νοσοκομείων του Λασιθίου

5:59 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020
05:05 μ.μ. - Πέμ, 07/59/2020
Image: Επιστολή Δημάρχου στον υπουργό υγείας για τη μη συμμετοχή της Ιεράπετρας στο ΔΣ των Νοσοκομείων του Λασιθίου

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας χρειάζεται σταθερή και έμπρακτη στήριξη σε όλους τους τομείς.

Λόγω του ορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται εκπρόσωπος από το Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με κοινοποίηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα. Ελένη Μπορμπουδάκη, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκη και το Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη ζητώντας την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Έπειτα από την απόφασή σας, για τη συγκρότηση  Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία αφήνει το νοσοκομείο Ιεράπετρας και κατ’ επέκταση τον Δήμο Ιεράπετρας χωρίς εκπροσώπηση.

Η εξέλιξη αυτή μου προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία αφού εξαιρεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από την εστία λήψης όλων των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τη λειτουργία, τα συμφέροντα και το μέλλον του. 

Αποτελεί σαφή και κατάφωρη αδικία να μην εκπροσωπείται ο Δήμος μας και θεωρώ ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς να σας έχουν ενημερώσει επαρκώς για τον καθοριστικό ρόλο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην εξασφάλιση παροχών και υπηρεσιών υγείας στο νομό Λασιθίου. 

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Νομού Λασιθίου και καλύπτει γεωγραφικά τόσο το Δήμο Ιεράπετρας όσο και όμορους Δήμους.

Η κοινωνία της Ιεράπετρας κι εγώ προσωπικά είμαστε αντιδιαμετρικά αντίθετοι με αυτή την εξέλιξη και θα πράξουμε ότι είναι δυνατό ώστε να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση της οποίας δε γνωρίζουμε ούτε τα κριτήρια από τα οποία παρακινήθηκε ούτε τις πιθανές δυσάρεστες συνέπειες που θα επιφέρει. 

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας χρειάζεται σταθερή και έμπρακτη στήριξη σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται χρηματοδοτήσεις, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στελέχωση με προσωπικό. 

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να παραγκωνιστούν τα συμφέροντά του και να διακυβευτεί για ακόμα μία φορά το μέλλον του. Ένα μέλλον για το οποίο σύσσωμος ο λαός της Ιεράπετρας έχει κινητοποιηθεί επανειλημμένως και το έχει στηρίξει ακόμα και με εθελοντικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις.

Ζητάμε επομένως την άμεση υποστήριξή σας στην προσπάθειά μας να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Ιεράπετρας στο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου ώστε να βοηθήσουμε όλοι από κοινού στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.»