Επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας στον Ι. Πλακιωτάκη για το θέμα της μετακίνησης του αναισθησιολόγου

5:49 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021
05:07 μ.μ. - Πέμ, 01/49/2021
Image: Επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας στον Ι. Πλακιωτάκη για το θέμα της μετακίνησης του αναισθησιολόγου

Κάποιοι επιχειρούν να διαμορφώσουν κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ Δήμων και φορέων ακολουθώντας τακτική διχόνοιας, «σπέρνουν ανέμους» για να «θερίσεις εσύ αργότερα θύελλες».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει πρέπει να παρέμβετε άμεσα, ως Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού Λασιθίου και να δώσετε λύση στην προσπάθεια υποβάθμισης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα, με την μετακίνηση αναισθησιολόγου προς το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ως Βουλευτής, που η Ιεράπετρα σας έχει στηρίξει επί σειρά ετών, πρέπει  τάχιστα να πάρετε θέση. Ποιο το όφελος για τους πολίτες της Ιεράπετρας από τις χρηματοδοτήσεις, τις αναπλάσεις και τα μεγάλα έργα που στηρίζετε, εάν ο τομέας της Υγείας πλήττεται βάναυσα από τις αποφάσεις διορισμένων από την Κυβέρνηση ατόμων;

Κάποιοι επιχειρούν να διαμορφώσουν κατάσταση σύγκρουσης μεταξύ Δήμων και φορέων ακολουθώντας τακτική διχόνοιας, «σπέρνουν ανέμους» για να «θερίσεις εσύ αργότερα θύελλες».

Ζητάμε να στηρίξετε την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για την  ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του αναισθησιολόγου και παράλληλα την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο για τη λειτουργία του, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα η παρέμβασή σου ως Βουλευτής του νομού Λασιθίου, αλλά και ως Υπουργός της Κυβέρνησης, είναι καθοριστική προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να επέλθει η ηρεμία.

Είναι λάθος σε μια δύσκολη περίοδο τόσο για την Κυβέρνηση, όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Νοσοκομεία,  όπως αυτή που διανύουμε, αντί να δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών εναντίον του Covid-19, το θέμα μας να είναι η απόφαση του κ. Ανδρεαδάκη και η ενίσχυση του ενός νοσοκομείου έναντι του άλλου.

Σε μια εποχή όπου ο Δήμος της Ιεράπετρας έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό και δέχεται τεράστιο όγκο επισκεπτών είναι οξύμωρο αντί να δούμε ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, να βλέπουμε τη δραματική διόγκωση των προβλημάτων με την απομείωση του προσωπικού.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης