Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις οφειλές των αγροτών - Πότε ανακοινώνεται

6:06 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
06:04 μ.μ. - Πέμ, 26/06/2018
Image: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τις οφειλές των αγροτών - Πότε ανακοινώνεται

Ενα νέο αγροτικό πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει ένα νέο και προνομιακό πρόγραμμα για τη δειυθέτηση αγροτικών οφειλών των ιδιωτών αγροτών, ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποιο θα ανακοινωθεί την 1η Μάη. Την πληροφορία αυτή έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης στους εκπροσώπους αγροτών από την Κρήτη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Υπουργείο.
 
Με βάση όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, βάσει του νέου προγράμματος θα υπαρχει η δυνατότητα ρύθμισης ή συμβιβασμού των αγροτικών οφειλών με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους και πιο συγκεκριμένα τρία βασικά πλεονεκτήματα:
 
Πρώτα από όλα τη διαγραφή ολων των εξω- λογιστικών τόκων (εφόσον τηρηθεί η ρύθμιση / συμβιβασμός. Επειτα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής ως και 60% του λογιστικου υπολοίπου, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, τη δυνατότητα ρύθμισης ή ολικής εξόφλησης της οφειλής, την ύπαρξη και αξία σχετικών εξασφαλίσεων και την οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη.
 
Και τρίτον τον υπολογισμό των υπολοίπων οφειλώς, έχοντας εφαρμόσει τις διατάξεις της ισχύουσας νομθεσίας για τα πανωτόκια!
 
Σημειώνεται ότι κάθε αίτημα θα εξετάζεται αναλυτικά, συμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, ενώ θα αξιοολογείται εξατομικευμένα, λεμβάνοντας υπόψη το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, τη βιωσιμότητα της οφειλής, την αξία των εξασφαλίσεων και την πραγματική ιακνότητα αποπληρωμής του οφειλέτη και του εγγυητή, με πλήρη οικονομική διαφάνεια, εχοντας εξαντλήσει όλλα τα περιθώρια πρόσθετης εξασφάλισης. 







 
 
ekriti.gr