Έτοιμη η γνωμοδότηση επί της πολεοδομικής μελέτης στους οικισμούς του Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού

11:47 π.μ. - Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020
11:10 π.μ. - Παρ, 09/47/2020
Image: Έτοιμη η γνωμοδότηση επί της πολεοδομικής μελέτης στους οικισμούς του Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κ. Παντελή Αμπαριώτη

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κ. Παντελή Αμπαριώτη, μέλος της ομάδας που έχει αναλάβει τη γνωμοδότηση επί των ενστάσεων της 3ης φάσης για την πολεοδομική μελέτη στους οικισμούς Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού.

Ο κ. Αμπαριώτης ενημέρωσε τον κ. Καλαντζάκη ότι το υπόβαθρο της Πολεοδομικής Μελέτης έχει ενημερωθεί με βάση τις άδειες δόμησης και τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 2009 έως το 2019 και σύντομα θα είναι σε θέση να παραδώσουν τη γνωμοδότηση επί των ενστάσεων.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ύστερα από επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 1990 είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού των οικισμών Κουτσουρά και Μακρύ Γιαλού.

Πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας για τους οικισμούς. Θεωρώ ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και σύντομα θα έχουμε θεσμοθετημένο ένα σωστό πολεοδομικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως είναι ο πρώην Δήμος Μακρύ Γιαλού, κάτι που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε προς το καλύτερο με έργα και παρεμβάσεις την εικόνα της περιοχής.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Σύμβουλοι Μηχανικοί, ύστερα από πρόσκληση που τους απηύθυνα, θα επισκεφτούν την Ιεράπετρα για να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες παρουσιάζοντας τις τελευταίες αλλαγές».