Έτοιμη η Πολιτική Προστασία του Οροπεδίου Λασιθίου – Υπό το μηδέν οι θερμοκρασίες τη νύχτα

9:10 π.μ. - Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Δευ, 18/10/2021
Image: Έτοιμη η Πολιτική Προστασία του Οροπεδίου Λασιθίου – Υπό το μηδέν οι θερμοκρασίες τη νύχτα

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης στον Ηχώ 99,8

Χιόνισε στα ψηλά του Οροπεδίου Λασιθίου γύρω στα 900 μ. με τις εικόνες από τα χιονισμένα βουνά να τραβούν τα βλέμματα. Οι θερμοκρασίες ήταν υπό του μηδενός τις νυχτερινές ώρες ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το θερμόμετρο έδειχνε μόλις 2 βαθμούς Κελσίου και το κρύο είναι τσουχτερό, όπως μας μετέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης ή έντονων καιρικών φαινομένων και παρακολουθούν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το χιόνι είναι καλό αρκεί να πέσει με τρόπο τέτοιο που να μην δημιουργήσει προβλήματα, σημείωσε ο Δήμαρχος.

hxonews

Είπε ακόμη ότι από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα υπέστη σοβαρές ζημιές η αγροτική οδοποιία, τα έργα όμως για την αποκατάσταση θα γίνουν μετά τον Μάρτη. Σημείωσε δε ότι έχουν ζητήσει από την Περιφέρεια την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για τον καθαρισμό ρεμάτων καθώς και ένα αποστραγγιστικό έργο ώστε να μην συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις στα πεδινά του Οροπεδίου.

hxonews

Τέλος έκανε αναφορά στο Agrolasithi.gr την ψηφιακή πλατφόρμα προβολής προϊόντων - του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-

Δημοσιεύτηκε από Siganos J. Oropedio Lasithiou στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

-

φωτογραφίες από Siganos J. Oropedio Lasithiou