Eurovision 2021: Η Κύπρος στον τελικό με το «El Diablo»

8:14 π.μ. - Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021
08:05 π.μ. - Τετ, 19/14/2021

Νορβηγία, Ισραήλ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Λιθουανία, Κύπρος, Σουηδία, Βέλγιο και Ουκρανία είναι οι δέκα χώρες που προκρίνονται στον τελικό του 65ου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί, το Σάββατο 22 Μαΐου, στο Ρότερνταμ

Η Έλενα Τσαγκρινού, η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο με το «El Diablo», προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Οι έξι χώρες που έμειναν εκτός τελικού είναι οι: Σλοβενία, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ιρλανδία, Νορβηγία και Ρουμανία.

Το «El Diablo», που έγραψαν οι Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διεθνούς γνωστού Marvin Dietmann, ενώ τη δυναμική χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings.

Η Έλενα Τσαγκρινού φόρεσε μία εκθαμβωτική δημιουργία της παγκοσμίου φήμης fashion designer Celia Kritharioti, με μέταλλο, πολύτιμους λίθους και κρύσταλλα. Το χτένισμα επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος και το make-up η Κορίνα Τακαρώνη.

Εκτός από την πρόκριση, η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» κέρδισαν και τα social media, καθώς έγιναν πρώτο trend και viral ανά την Ευρώπη.

dikaiologitika.gr