Φ. Δουλούμης: Οι ελλείψεις ανεβάζουν τις τιμές παραγωγού στα κηπευτικά

9:53 π.μ. - Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Τρί, 17/53/2020
Image: Φ. Δουλούμης: Οι ελλείψεις ανεβάζουν τις τιμές παραγωγού στα κηπευτικά

Τα καθαρά προϊόντα της Ιεράπετρας αντίδοτο στον κορωνοϊό

Μέτρα πρόληψης για το προσωπικό και τους πελάτες του λόγω κορωνοϊού λαμβάνει ο Αγροτικός συνεταιρισμός «Ανατολή» καθώς η ασφάλεια είναι πάνω από όλα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Φώντας Δουλούμης. Παράλληλα προχωρούν σε κινήσεις ενημέρωσης των αλλοδαπών εργατών γης , πακιστανικής κυρίως καταγωγής, μεταφράζοντας τις οδηγίες για την πρόληψη του κορωνοϊού στη γλώσσα τους. Επιπλέον ως Δ.Σ. έκαναν συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη κάνοντας πράξη το μένουμε σπίτι μας.

Σε ότι αφορά στα κηπευτικά ο κ. Δουλούμης τόνισε ότι υπάρχει αύξηση ζήτησης των αγροτικών προϊόντων και οι τιμές είναι σε ένα καλό επίπεδο. Η αύξηση της ζήτησης οφείλετε σε διάφορους παράγοντες. Θα πρέπει λοιπόν εδώ να τονιστεί η διατροφική αξία των κηπευτικών όπως πχ της πιπεριάς που περιέχει βιταμίνη C πολύ περισσότερη από ότι το πορτοκάλι. Η δε τομάτα έχει λυκοπένιο επίσης ωφέλιμο για τον οργανισμό. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι επειδή έχουν κλείσει εστιατόρια κλπ ο κόσμος μαγειρεύει περισσότερο σπίτι του οπότε αναζητά φρέσκα αγροτικά προϊόντα και αυτός είναι ένας άλλος παράγοντας.

Ως προς την παραγωγή είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα και οι αγρότες συνεχίζουν την καλλιεργητική διαδικασία όπως την είχαν προγραμματίσει, το θετικό είναι ότι υπάρχει ζήτηση και σε καλές τιμές.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δουλούμη: