Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel των ΗΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης

2:40 μ.μ. - Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019
02:03 μ.μ. - Σάβ, 09/40/2019
Image: Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel των ΗΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης

«Πρεσβευτές» της Κρήτης στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τους 5 φοιτητές που υποδέχτηκε στο γραφείο του, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρακτική τους εξάσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις του νησιού

«Πρεσβευτές» της Κρήτης στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τους 5 φοιτητές που υποδέχτηκε στο γραφείο του, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρακτική τους εξάσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις του νησιού. Πρόκειται για φοιτητές του Πανεπιστημίου του Drexel που παρακολουθούν το πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών «Ερευνητικής Πρακτικής Βιδαλάκη». Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 15 περίπου θέσεις φοιτητών για 6μηνη ερευνητική εμπειρία στην Κρήτη και το γραφείο σταδιοδρομίας (SCDC) του Drexel διαχειρίζεται περισσότερους από 6.000 φοιτητές σε όλο τον κόσμο ετησίως και η Κρήτη είναι ο μεγαλύτερος σε ζήτηση προορισμός πρακτικής εξωτερικού μετά την Ινδία. Υπενθυμίζεται, ότι, από το 2006 το Πανεπιστήμιο Drexel, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών που ίδρυσε η Δρ. Μαρία Χναράκη, υλοποιεί και το πρόγραμμα υποτροφιών «Ερευνητικής Πρακτικής Βιδαλάκη».
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους φοιτητές, που συνοδεύονταν από την κα. Χναράκη, τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Ελλάδα και την Κρήτη για να ολοκληρώσουν την πρακτική εξάσκηση στο πλαίσιο των σπουδών τους. Παράλληλα τους προσκάλεσε να επισκεφθούν και πάλι την Κρήτη μαζί με τους συγγενείς τους και τους φίλους τους.
 
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την παραμονή τους στο νησί, επισημαίνοντας ότι ήταν για αυτούς μια μοναδική, αξέχαστη εμπειρία.
 
Από την πλευρά της η καθηγήτρια Μαρία Χναράκη ανέφερε, ότι, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που ολοκλήρωσαν οι φοιτητές στη Κρήτη είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει ότι το νησί μας δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός αλλά μπορεί να αποτελέσει και εκπαιδευτικό, οικονομικό κέντρο της Μεσογείου.
 
Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το candiadoc.gr, οι δύο Κρήτες Καθηγητές του Drexel Μ. Χναράκη και Θ. Κατερινάκης, μέσα από τη συστηματική επαφή με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις στην Κρήτη, έχουν αναπτύξει τις επιλογές πρακτικής στην Κρήτη με συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος», με Δήμους αλλά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η κα. Χναράκη, πάνω από 120  φοιτητές, περισσότερες από 300 αιτήσεις, με υποτροφίες πάνω από 650 χιλ. ευρώ που δαπανήθηκαν στην Κρήτη, τουλάχιστον 200 χιλ. ευρώ πρόσθετες ιδιωτικές δαπάνες των φοιτητών στην Ελλάδα. 
Αυτές τις ημέρες αναχωρούν οι 7 φοιτητές της εαρινής περιόδου και έχουν επιλεγεί 8 νέοι φοιτητές οι οποίοι θα ενταχθούν σε ερευνητικά έργα στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ, στο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και στο Ίδρυμα Ερευνών «Ελ. Βενιζέλος».
 
Ποιος είναι ο Νίκος Βιδαλάκης
 
Ο Δρ. Νίκος Βιδαλάκης Κρητικής καταγωγής, (Nick Vidalakis, MBA ’55, Sloan ’60, PhD ’61) είναι σήμερα 91 ετών (γεννήθηκε στις 20/20/1928). 
 
Είναι ιδρυτής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Vidalakis Family Partnerships, ενός ομίλου ιδιωτικών εταιρειών που αναπτύσσουν και λειτουργούν μεγάλα εμπορικά κέντρα εμπορικών συναλλαγών, επενδύουν σε αμερικανικά και διεθνή χρεόγραφα και χρηματοδοτούν ιδιωτικές μετοχικές εταιρείες, επιχειρηματικά κεφάλαια, εξόρυξη ορυκτών και συμβουλευτικές δραστηριότητες. Έχει ιδρύσει ή συν-ιδρύσει περισσότερες από 25 εταιρείες.