Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet

7:38 π.μ. - Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Τετ, 05/38/2021
Image: Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet

Θέμα ημερών αποτελεί το άνοιγμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021, με την ΑΑΔΕ να ετοιμάζεται να δεχτεί τις πρώτες δηλώσεις τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πλατφόρμα του taxisnet θα ανοίξει λίγες ημέρες μετά το Πάσχα για την υποβολή των δηλώσεων από 6,5 εκατ. φορολογούμενους θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί με έως και 8 δόσεις ή εφάπαξ με έκπτωση 3% για όσα φυσικά πρόσωπα τις υποβάλλουν μέχρι τέλος Ιουλίου.

Όσοι υποβάλλουν τέλη Αυγούστου δεν θα έχουν έκπτωση.

Με 8 δόσεις σχεδιάζεται να γίνει η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθηθεί και φέτος το μοντέλο που εφαρμόστηκε με τα περσινά εκκαθαριστικά στις φορολογικές δηλώσεις 2021.

Εκτός απροόπτου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα και οι δόσεις θα ξεκινήσουν να τρέχουν από το τέλος Ιουλίου.

Όσοι επιλέξουν να υποβάλουν φορολογική δήλωση τελευταία στιγμή θα έχουν διπλή δόση τον Αύγουστο και μετά μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

dikaiologitika.gr