Φρένο στα πανηγύρια βάζει η κυβέρνηση - Ανακοινώνονται νέα σκληρά μέτρα

11:40 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Δευ, 13/40/2020

Στο τραπέζι βάζει η κυβέρνηση νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας

Μπορεί τα περισσότερα κρούσματα να προέρχονται από τον Προμαχώνα αλλά στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα αυξανόμενα κρούσματα. Για τον λόγο αυτό αναμένονται σε λίγη ώρα ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της αναζωπύρωσης του κορονοϊού. Στο τραπέζι έχει πέσει για τα καλά η απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη την επικράτεια μετά και τα απανωτά κρούσματα ακραίου συνωστισμού όπως στο Γουδί και στην Εύβοια.

Αποκαλυπτικός για το plan B ήταν ο καθηγητής κ. Σύψας, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο MEGA τόνισε πως «Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη».

Αναφορικά με τα πανηγύρια ο ίδιος είπε ότι «το ζήτημα των πανηγυριών θα συζητηθεί, και ακόμα και η απαγόρευσή τους είναι στο τραπέζι. Δυστυχώς υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις, είναι η ώρα για δράση. Πρώτα από όλα είναι η δημόσια υγεία. Η οικονομία είναι αλληλένδετη με τη δημόσια υγεία. Θα προτείνουμε στην κυβέρνηση οι εμπειρογνώμονες ό,τι χρειαστεί».

«Στο plan B υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες οδηγίες για τις μάσκες, τις μεγάλες συγκεντρώσεις, νέες ταξιδιωτικές οδηγίες. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως οι όροι λειτουργίας τους. Έχουμε απευθύνει έκκληση, και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει ελέγχους αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δούμε αν απέδωσαν και αναλόγως θα κινηθούμε», τόνισε ο κ. Σύψας.

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις Πέτσα

dikaiologitika.gr